Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cand ti-ai verificat ultima data telescoapele hayon?

Funcția unui telescop de hayon este de a sprijini deschiderea si inchiderea portbagajului vehiculului sau a capotei. Acest lucru ajuta la elevare, sustine greutatea capotei / usii portbagajului o data deschisa si permite o inchidere controlata.

Un telescop de gaz este alcatuit dintr-un cilindru de otel, umplut cu azot sub presiune inalta, dintr-un piston, tija pistonului si uleiul pentru lubrifiere. Din cauza presiunii ridicate si constante in camera telescopului, acestea au o durata de viata scazuta, scurtata prin miscarea regulata a pistonului si expunerea la diferite conditii externe.

Telescoapele pentru hayon sunt adesea folosite in necunostiinta de cauza, dincolo de ciclul de viata recomandat, din cauza faptului ca procesul de degradare este relativ lent. Acestea pierd treptat presiune (ca urmare a faptului ca, garnitura camerei se degradeaza si azotul incepe sa scape incet), ridicandu-se de fiecare data mult mai incet cu fiecare utilizare, si oprindu-se inainte de extensia completa a pistonului.

LESJOFORS initiaza o campanie de constientizare a potentialelor pericole la care ne putem expune in cazul utilizarii unor telescoape de gaz degradate. De usile de portbagaj care pot sa cada peste capetele noastre si pana la usi trantite peste maini, exista un risc major de ranire din cauza unui telescop uzat, fara sa mai vorbim de neplacerile de zi cu zi, cauzate de un telescop care functioneaza prost.

Desi nu este clasificat oficial, ca o componenta auto de siguranta, este important ca atelierele sa comunice clientilor pericolele la care se expun, cand aleg sa nu inlocuiasca telescoapele de hayon, si sa lase un panou de metal si sticla, sa fie sustinut de telescoape, care nu mai sunt functionale. Exista mai multi factori externi care pot cauza un telescop de hayon sa clacheze. Murdaria si alte particule care se depun pe tija pistonului in timp ce acesta este in extensie; acestea sunt apoi amestecate cu azotul si uleiul de lubrifiere, trec pe langa sigiliu si ajung in camera sub comprimare. Acest fapt duce la deteriorarea progresiva a sigiliului camerei telescopului. Odata ce sigiliul a devenit chiar si putin uzat, uleiul si azotul vor scapa lent (lasand un telescop plin de ulei care ar putea lasa urme pe tapiseria vehiculului sau pe imbracaminte), ceea ce va duce la reducerea fortei de elevare a telescopului si implicit la scaderea performantei. Este important sa se inlocuiasca telescoapele deteriorate in perechi, la fel cum ar fi, de exemplu, inlocuirea arcurilor elicoidale de suspensie sau cea a discurilor de frana.

Pentru a asigura buna functionare a fiecărui telescop acesta este special proiectat pentru a rezista la jumatate din greutatea totala a hayonului. Prin urmare, pe masura ce un telescop de hayon se degradeaza, celalalt este supus unei greutati crescute pentru care nu este conceput. Utilizand tehnologie de ultima ora, LESJOFORS produce o gama completa de telescoape OE de calitate superioara, la preturi competitive, disponibile pe piata pieselor de schimb. Gama Lesjofors detine peste 1300 de repere, acoperind aproape fiecare vehicul european si asiatic disponibil in UE. Cu tot mai multi producatori care folosesc telescoapele de hayon atat pentru capota cat si pentru portbagaj, este momentul potrivit pentru ateliere sa verifice si sa recomande inlocuirea telescoapelor de hayon a clientilor. Telescoapele LESJOFORS de calitate OE, sunt disponibile in Europa cu economii semnificative fata de alte alternative oferite de dealer.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro