Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Oare exista #femeipebune ?

Traim intr-o lume imperfecta, rea si dezbinata. O lume in care suntem divizati si impartiti in categorii, clase sociale, sexe, orientari religioase sau sexuale. Pana si „Adevarul” ce reprezinta o notiune abstracta devine ceva relativ, il percepem in functie de cum ne afecteaza. Despre orice subiect propus dezbaterii se vor gasi atat sustinatori cat si ostili care vor avea opinii diferite. La fel ca notiunea de adevar si notiunea de #femeipebune va fi subiect de dezbatere. In final, totul depinde cum si in ce mod ne raportam la o femeie pe bune si cum ne afecteaza acest lucru.

Lactacyd

Sa luam exemplul unei femei, de 86 de ani, din satul Cheia. O femeie ce traieste singura, intr-un catun uitat de lume. Are grija de o mica gospodarie in care creste cateva animale si un petec de pamant in care cultiva cele necesare traiului. Traieste intr-o zona de munte, greu accesibila, fara electronice de ultima generatie, fara internet si fara scoala. Traieste dupa datini si traditii de sute de ani. Pentru unii este un exemplu de viata. Reprezinta chiar o femeie ideala, fara de pacat. Si-a trait toata viata in munti, in perfecta armonie cu natura si in stransa legatura cu divinitatea. Daca te uiti la ea, vezi o femeie darza, curajoasa si demna, care infrunta toate greutatile vietii de una singura. Dar, sunt sigur ca aceasta imagine idealizata ar putea fi terfelita si contestata de altii care vor spune ca e o femeie nasoala pentru ca a votat cu PSD-ul, nu are scoala, este agramata si stalceste limba romana, chiar da dovada de cruzime ca nu asomeaza puiul inainte ca sa-l taie si multe alte rautati de care sunt in stare unii semeni de-ai nostri din varii motive. Este aceasta femeie pe bune? Cu siguranta, Da. Este un exemplu de viata demn de urmat? Poate, dar in mod cert, este o femeie demna de respect si compasiune, o femeie cu bune si rele care poate intruchipa bunica sau strabunica fiecaruia dintre noi.

Sa luam exemplul colegei de serviciu sau a vecinei noastre. Poate e casatorita, are o familie sau traieste singura. Are o rutina zilnica din care rareori iese. Ne intersectam de multe ori din varii motive. Avem o relatie amicala si o admiram de fiecare data cand ii simtim prezenta. Ii cream o imagine idilica, in mintea noastra, pana cand face ceva sau zice ceva, ce ne afecteaza si atunci ne schimbam opinia cu 180 de grade. Reprezinta colega de serviciu sau vecina un exemplu de femeie pe bune? Cu siguranta, DA. Sunt ele exemple de urmat? Poate, ca da ... poate ca nu? Merita sa fie respectate? Raspunsul este afirmativ, indiferent de persoana, chiar daca femeile nu sunt perfecte, au atat calitati dar si defecte, care le fac speciale pentru noi.

Produse

Sa luam exemplul sorei. In cele mai multe cazuri sora poate fi o femeie ideala. Stim ca „sangele apa nu se face” si intotdeauna cand esti la greu apelezi la sora, de la care ceri ajutor si sfat. Iubirea si afectiunea dintre frati nu poate fi inclouita cu nimic si totusi exista certuri, apar neintelegeri si poate rupturi eterne, din varii motive. Este sora o femeie pe bune? Cu siguranta, DA. Orice neintelegeri ai avea cu propria-ti sora poti trece peste si te poti bucura de minunea de a avea o sora langa tine toata viata. Este sora perfecta? Poate ca da. Este perfecta pana cand apar neintelegerile dar va ramane o relatie speciala intre tine si sora, o relatie ce nu poate fi inlocuita cu nimic altceva.



Sa luam exemplul partenerei sau a sotiei. Pentru putin timp este aleasa inimii noastre. Suntem indragostiti pana peste cap de ea si avem impresia ca este femeia ideala, partenera de viata perfecta pana la sfarsitul vietii. Totul este numai „lapte si miere”, pana cand relatia intra intr-o rutina apoi incepi sa o vezi cu alti ochi, din alte unghiuri si totul se poate destrama ca un castel de carti. Este partenera sau sotia o femeie ideala pentru tine? Raspunsul este pozitiv, cu mentiunea ca pentru o scurta perioada de timp. Este partenera sau sotia o femeie pe bune? Cu siguranta, DA. Este o femeie speciala cu care mergi alaturi pe cararea vietii o perioada de timp.

Ultimul exemplu il dedic mamei. Fiinta care-ti da nastere si te va iubi toata viata neconditionat. Nu conteaza cum arati, ce faci si cum esti, pentru mama, vei fi intotdeauna cel mai frumos, cel mai bun si cel mai cel din toate punctele de vedere si in comparatie cu oricine. Esti mandria sufletului ei si bucuria ochilor ei. Oricate neplaceri v-ati provoca reciproc, ea nu va inceta sa te iubeasca si sa te ajute. Meseria de mama este si dureaza pana la capat, intr-un mod neconditionat. Este mama o persoana ideala? Poate ca in ochii multora dintre noi chiar este. Este mama o femeie pe bune? Cu siguranta, DA. Mama este intotdeauna persoana pe care te poti baza, te sustine si te iubeste neconditionat. 

Campania #femeipebune

Am incercat o incursiune despre cum ne raportam la femeile din viata noastra dupa ce Lactacyd a lansat Campania #femeipebune, cu scopul de a scoate in evidenta faptul ca nimeni nu-i perfect si ca femeile, asa cum sunt ele cu calitati si defecte, sunt speciale asa cum sunt. Campania #femeipebune indeamna atat femeile, cat si barbatii, sa spuna la ce persoana se gandesc atunci cand aud de „femeie pe bune” si daca dau share acelui mesaj, pot castiga diverse premii. Asa ca, nu mai sta pe ganduri, intra in campanie si inscrie-ti persoana la care te duce gandul cand auzi pentru prima data de „femei pe bune” si castiga premii. In concluzie, femeile pe bune exista si sunt in jurul nostru. Traim langa ele, ne provoaca sentimente si trairi intense, in functie de care ne raportam in relatiile cu ele. Toate sunt #femeipebune!


2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Dai un click pe #femeipebune scris cu rosu, apoi ti se deschide pagina de campanie si dai un click pe butonul albastru "Vreau sa nominalizez o #femeiepebune".

      Ștergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro