Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Competitia este cel mai bun stimulent in sport

Anticii au descoperit si experimentat cat de mult conteaza conditia fizica si sportul in viata cotidiana, lasand posteritatii o celebra zicala: „Mens sana in corpore sano”, ce se traduce ca „Minte sanatoasa in corp sanatos”. Nu degeaba, dupa introducerea invatamantului obligatoriu, in secolul XIX, educatia fizica si sportul a fost introdus, de la inceput, intre orele de curs, asigurand o dezvoltare armonioasa generatiilor viitoare. Pe vremea cand si armata era obligatorie pentru barbati, era o vorba in popor care spunea ca: „Nu esti barbat daca nu ai facut armata”, pentru ca, in armata, cea mai mare parte a timpului era dedicata antrenamentelor si exercitiilor fizice. In zilele noastre, in care, spre deosebire de oamenii preistorici care erau nevoiti ca sa alerge dupa vanat kilometrii intregi, hrana ne-o asiguram din supermarket in cantitati impresionante si suntem predispusi sedentarismului si obezitatii, sportul si miscarea fizica devin o necesitate. 

Cea mai mare ora de sport

In ceea ce ma priveste, in copilarie nu prea eram prieten cu sportul. Daca mergeam la inot, de fiecare data mi se parea apa foarte rece si era un adevarat chin tot antrenamentul. Dupa cativa ani am apreciat faptul ca inotul m-a ajutat la o dezvoltare fizica armonioasa. Cativa ani de sporturi full contact m-au ajutat la dezvoltarea musculaturii si la conditia fizica de care m-am bucurat, incerc sa o mentin si inca sa profit de ea. In urma cu vreo 20 si ceva de ani, am facut o excursie la munte in cheile Rimetului unde s-a nimerit sa fie organizat un concurs montan in care am participat ad-hoc. Cred ca a fost dragoste la prima vedere si declicul care a declansat iubirea pentru natura si munte. Chiar daca n-am castigat nimic la prima participare la un concurs montan competia a fost un bun stimulent ce m-a determinat ca sa nu ma dau batut pana nu-mi trec in palmares cat mai multe trofee.

In functie de timp si locatie, incerc sa particip in fiecare an la concursurile montane. M-am obisnuit cu formatul in care se desfasoara si imi plac toate probele. In general, intr-un concurs cu caracter montan ai de trecut proba de regularitate in care trebuie sa parcurgi un traseu de 5-6 ore pe parcursul caruia trebuie sa treci prin punctele obligatorii in care sustii probele teoretice pentru: alpinism-speologie, flora-fauna, zona, prim ajutor. Urmeaza orientare in teren cu busola unde trebuie sa gasesti aproximativ 10 posturi, dupa coordonate si numarul de pasi. In proba de alpinism trebuie sa te cateri in sistem mansa, cu asigurare si sa ai cunostinte de alpinism: noduri, amaraje etc. In proba de speologie trebuie sa parcurgi unui traseu pe coarda fixa, urcare, coborare, depasire noduri etc. si in proba culturala te prezinti la alegere cu cantece, scenete, poezie si proza cu tematica montana. 

Program clase fitness

Scopul unui concurs cu tematica montana este cunoasterea cadrului natural si valorificarea potentialului turistic a zonei in care se desfasoara. Intarirea legaturilor de prietenie si colaborare intre cluburile si asociatiile de turism din tara, intre cei care iubesc muntele. Educarea turistilor in spiritul protejarii si ocrotirii naturii, a frumusetilor patriei, a patrimoniului turistic national si atragerea unui numar cat mai mare de oameni, la activitatea de practicare a unui turism civilizat si de petrecere a timpului liber in mijlocul naturii.

In 2016 este al saselea an consecutiv in care se desfasoara caravana Miscarea face bine, powered by Dolce Sport, sub forma unui festival sportiv – Cea mai mare ora de sport. Acesta se intinde pe parcursul celor trei luni de vara, in 3 orase din Romania (Bucuresti, Brasov si Mamaia), cu cate 12 ore in fiecare oras. Inca nu am reusit sa particip la festival din motive de lipsa de timp si distanta dar o sa fie un target de viitor. In Brasov festivalul are loc pe 9 iulie. Zi in care iubitorii sportului, ai miscarii vor ocupa Piata Sfatului, timp de 12 ore, pentru a lua parte la cea de-a sasea editie a evenimentului “Cea mai mare ora de sport”.

Cros de seara

Festivalul va avea loc in intervalul orar 9:00 – 21:00 si va cuprinde:
  • Clase de fitness cu unii dintre cei mai buni instructori din tara si din strainatate: RealRyder - biciclete, OneCore – step aerobic, Zumba, Steel Programs, Kangoo Jumps, TotalGym – Functional Training, Boot camp si Shooting Gate pentru pasionatii de fotbal.
  • Kids BikeSchool – zona speciala de poligon pentru copii, unde cei mici vor invata, alaturi de instructori specializati, tehnici de mers pe bicicleta si reguli de circulatie si de siguranta in trafic.
  • Crosul caritabil UpDown Run, cu doua probe, in bucla cu start in Piata Sfatului:
  • 4 km, pentru cei care vor sa descopere bucuria alergarii si 7km, cu 340m diferenta de nivel, pentru alergatorii de cursa mai lunga si care nu se tem de inaltimi si catarari.
In concluzie, fie ca faci sport, participi la diferite concursuri sau doar faci miscare de intretinere merita sa participi la Cea mai mare ora de sport pentru ca este un festival de fitness si sport, pus in scena de smartatletic si GetFit pentru Dolce Sport si Telekom Romania, in parteneriat cu Asociatia Sapte Scari, din Braşov. Parteneri: Aqua Carpatica, Ciuc Natur Radler, Eisberg.

Nu uita cel mai important este Sa Participi !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro