Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Omul a avut nevoie de 600.000 de mii de ani de la descoperirea si intrebuintarea focului pana la inventarea frigiderului de uz casnic

Un punct de cotitura in evolutia omului a fost descoperirea si utilizarea focului in urma cu aproximativ 600.000 de mii de ani. O data cu descoperirea focului, omul preistoric a reusit ca sa-si prepare si sa-si gateasca hrana, obicei care a dus la dezvoltarea ulterioara a rasei umane pana in zilele noastre. Omenirea a avut nevoie de 600.000 de mii de ani de la prima preparare a hranei pana a descoperit modalitatea de a pastra hrana proaspata sau preparata, mai multe zile, prin inventarea in anul 1913 a frigiderului de uz casnic. De la inventarea lui, frigiderul a devenit cel mai util si indispensabil aparat electrocasnic din locuinta omului modern. Oricum privim lucrurile, trebuie sa recunoastem ca nu mai putem concepe o zi fara ca sa utilizam frigiderul.

6 ani Garantie

Importanta si utilitatea unui frigider in gospodarie o simtim mai acut atunci cand nu-l avem sau ni se strica aparatul si pana il reparam sau il schimbam intram in panica. De fiecare data cand imi aduc aminte crampeie din frageda copilarie imi amintesc perfect locul unde era amplasat frigiderul in bucatarie, cum ma chinuiam de fiecare data ca sa-i deschid usa si nu reuseam fara ajutor pentru a lua din el fructe sau mancare. Inca aud aievea zgomotul pe care-l facea frigiderul cand pornea motorul si tresar de fiecare data cand aud un zgomot asemanator. Am invatat de mic ca frigiderul era locul unde se pastrau proaspete fructele si legumele, prajiturile cele mai bune, alimentele si mancarurile preparate. De fiecare data cand pofteam la ceva din frigider, mergeam spre frigider, indicam cu degetul aratator spre el si ceream ce-mi poftea inimioara iar un adult imi satisfacea pofta. 

Tot in copilarie am invatat cat de important este frigiderul in viata de zi cu zi a omului modern, cand, in vacantele de vara eram lasat la bunici, oameni mai nevoiasi, care nu aveau in gospodarie frigider. Cat de trist si necajit eram cand laptele se aduna si se branzea, de dimineata pana dupamasa, in zilele toride de vara, chiar daca era fiert si pastrat in camara pe ciment (locul cel mai racoros din casa) si ajungea sa fie transformat in branza de vaci sau mancare pentru caini. Imi placea atat de mult sa beau cate o cana de lapte inainte de culcare dar erau putine zilele de vara in care laptele ramanea comestibil pana se insera. Nu intelegeam de ce bunicii mei nu aveau frigider. Abia mai tarziu am aflat ca in comunism chiar si frigiderele erau rationalizate si romanii trebuiau sa stea pe o lista de asteptare ani buni pana reuseau ca sa achizitioneze un frigider. Dupa Revolutia din 1989, primul lucru pe care l-au facut a fost sa achizitioneze un frigider second hand adus din afara. Asa au intrat in posesia unui frigider Liebherr care a fost functional si de care s-au folosit pana recent cand a cedat motorul si nu a mai putut fi reparat. Aparatul fiind un model vechi nu am reusit ca sa gasim un motor compatibil pentru a-l inlocui pe cel ars. Cu toate acestea, frigiderul Liebherr, a trecut cu brio testul durabilitati si functionalitatii in timp, ramanad in functiune peste 25 de ani non-stop. 


Lipsa unui frigider am resimtit-o pe propria-mi piele in anii de studentie petrecuti intr-o camera de camin in care nu aveam frigider. De cu toamna de cand incepeam cursurile pana se facea frig si primavara pana luam vacanta traiam un adevarat cosmar. Nu puteam pastra mancarea mai mult de o zi. In camera era tot timpul cald, caldura degajata de la suprapopularea camerei dar si de la electronicele aflate tot timpul in functiune facea imposibila pastrarea proviziilor de mancare in conditii optime. Intr-adevar aveam nevoie acuta de un frigider, dar lipsa de spatiu a facut sa nu putem amplasa niciunul in camera. Mobilierul si spatiul din camera nu erau proiectate pentru a include un frigider. Singura solutie a fost ca sa pastram mancarea in geam, atat cat se putea, si sa o consumam in aceeasi zi cand primeam pachet de acasa. Slanina era singurul aliment ce se putea pastra in conditiile de camin. 

Anii studentiei au zburat de parca nici n-ar fi fost si dupa calvarul experimentat din lipsa unui frigider in camera de camin, mi-am impus ca niciodata sa nu ma mai mut sau sa stau intr-o locuinta fara frigider. De atunci, frigiderul a ramas un punct de reper fara de care normalitatea n-ar exista, cu mici exceptii cum ar fi calatoriile. Nici in concediu nu mai plec daca nu sunt sigur ca am la dispozitie un frigider in camera sau cel putin o lada frigorifica in portbagajul masinii.

Produse Liebherr

Mi-am adus aminte cu nostalgie de momentele in care a trebuit sa supravietuiesc fara frigider cand am dat peste campania “Calitate, Design si Inovatie - 6 ANI GARANTIE” prin care producatorul de frigidere Liebherr ofera extragarantie (4 ani + 2 ani) tuturor produselor aflate in promotie in perioada 15 mai – 31 august 2016. In concluzie, dezvoltarea continua a produselor, optimizarea tuturor componentelor si o prelucrare perfecta pana la cel mai mic detaliu asigura deja proverbiala calitate si durabilitate in timp a produselor Liebherr. Daca mai adaugam si extragarantia de 6 ani, achizitionand un produs Liebherr ai certitudinea ca te vei folosi de el o viata si il poti lasa chiar mostenire urmasilor tai.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro