Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Vacante Speciale - inedite, accesibile, extravagante

Destinul unui om ramane un mister pe tot parcursul vietii lui. Daca in urma cu cativa ani, cineva mi-ar fi spus ca o sa ajung sa calatoresc si sa locuiesc in tari straine i-as fi spus ca se inseala amarnic. De cand ma stiu am fost putin mai conservator si mai traditional, nu prea m-am departat prea mult de locurile natale si nici nu aveam intentii ca sa o fac. Nu eram interesat deloc de sejururi in destinatii exotice, pentru mine Marea Neagra, Delta Dunarii si Muntii Carpati reprezentau cele mai frumoase locuri din lume, ce nu aveau egal. O evadare de week-end sau un city break reprezenta cel mult o vizita in Timisoara, Iasi, Tagu Jiu sau Bucuresti. O excursie de cateva zile, pelerinaj, la manastirile din nordul Moldovei si Bucovina a reprezentat cel mai „wow” motiv de lauda printre prieteni. Traiam cu impresia ca romanii erau cei mai buni, mai ospitalieri si mai harnici oameni de pe pamant, iar limba romana era cea mai melodioasa si frumoasa limba vorbita vreodata. Si totusi, printr-un concurs de imprejurari, am fost nevoit sa calatoresc si sa locuiesc in tari straine. Asa se face ca am locuit o perioada mai lunga de timp in Bulgaria, mai exact in Stara Zagora (vechea Augusta Traiana), fix in centrul hartii, de unde am putut vizita si explora foarte usor toata tara vecina.

Vacante Speciale

O data ce ai iesit din tara, fie ca mergi la munca in strainatate sau mergi ca sa-ti petreci concediul de odihna, virusul calatoriilor si al experientelor inedite te poate prinde si nu mai scapi de el, cat traiesti si esti in putere. Ca sa-ti satisfaci setea de cunoastere, de calatorii si aventura, ai nevoie de CND Turism, un partener de incredere, care-ti dezvaluie noi orizonturi si destinatii turistice. Daca as fi ghid turistic, consiler clienti sau ambasador Vacante Speciale, in functie de temperamentul si personalitatea turistilor, le-as recomanda diferite locuri sau statiuni turistice din Bulgaria, mai ales daca n-a iesit din tara niciodata.

Sunny Beach
As alege Bulgaria, o destinatie turistica aproape, accesibila si ieftina, cu obiective turistice, istorice si frumuseti naturale de exceptie, care merita toti banii. Chiar daca Romania si Bulgaria isi disputa ultimele doua locuri in toate clasementele din Uniunea Europeana, tind sa cred ca bulgarii ne-au luat-o putin inainte cand vine vorba de turism. Mai ales statiunile de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre reprezinta o destinatie frumoasa si o atractie de vacanta. Fie ca vorbim de Albena, Balchik, Sunny Beach, Nessebar, Nisipurile de aur, Sozopol, Chernomorets, Duni, Varna sau Burgas, pe litoralul bulgaresc gasesti o impletire de elemente traditionale cu modernism. Aromele culinare din meniurile restaurantelor traditionale satisfac toate gusturile gastronomice ale celui mai pretentios turist. Resorturile cu all-inclusive sunt, de departe, o atractie pentru toti romanii. 

Sozopol
Daca vrei sa vizitezi Bulgaria, sa descoperi frumusetile si traditiile vecinilor de la sud de Dunare, recomand un circuit, ieftin si accesibil, pe care-l poti rezerva online pe portalul CND Turism, pe traseul Bucuresti, Varna, Burgas, Plovdiv, Sofia, Veliko Tarnovo, Ruse. In prima zi se pleaca din Bucuresti, se trece Dunarea cu bacul la Calarasi – Ostrov, Adamclisi (vizita la Monumentul Tropaeum Traiani), punctul de trecere Negru Voda sau Vama Veche, Cap Kaliakra (vizita la ruinele cetatii medievale), Balchik (vizita la castelul Reginei Maria), statiunile turistice Albena si Nisipurile de Aur, cazare in Varna. A doua zi este rezervata pentru relaxare si plaja in statiunile turistice Sunny Beach si Nessebar (doua din perlele litoralului bulgaresc), cazare in Burgas. In a treia zi, Plovdiv (vizitarea amfiteatrului roman si zona pietonala din centrul orasului), Manastirea Rila (de la poalele muntilor Rila, cei mai inalti din peninsula Balcanica), cazare in Sofia. In ultima zi, se viziteaza Sofia (Catedrala Alexander Nevski, Bazilica Sfanta Sofia, Monumentul Razboiului de Independenta - grup statuar cu patru statui ecvestre din care una il reprezinta pe Regele Carol I al Romaniei), urmeaza o vizita scurta in Veliko Tarnovo (un oras cu o arhitectura si asezare impresionanta), traversarea Dunarii pe podul rutier Giurgiu-Ruse, Bucuresti. Programul de weekend in Bulgaria, propus de CND Turism, acopera in mare parte obiectivele turistice din interiorul tarii si de pe litoralul bulgaresc. 

Sit neolitic Stara Zagora
Daca preferi in locul unui circuit, un sejur la Marea Neagra, atunci litoralul bulgaresc cu celebrele statiuni moderne Sunny Beach si Golden Sands, unde ai parte de soare, plaja, party-uri in cluburi moderne sau pe plaja, restaurante cu oferte culinare variate, cu arome si mancaruri traditionale din diferite parti ale lumii, mall-uri luxoase, resorturi all-inclusive, in care viata fierbe din plin, in culori vii, pline de tinerete si jovialitate, reprezinta o optiune extravaganta pentru o vacanta speciala. Daca doresti o vacanta mai linistita, putin mai departe de clocotul si agitatia de pe plajele moderne, sa te relaxezi sub o umbrela de soare, cu o muzica subtila si sa admiri marea, atunci statiunile Nessebar (orasul vechi este inclus in patrimoniul UNESCO) sau Sozopol sunt locuri inedite, linistite, incarcate de traditie si istorie, ideale pentru plimbari de seara, pe faleza sau printre stradutele inguste, admirand arhitectura si mestesugurile traditionale. La sud de Sozopol sunt cateva plaje salbatice, neamenajate de o frumusete neasemuita, un adevarat paradis pe pamant.

Catedrala Alexander Nevski
Turismul balnear, SPA si wellness este foarte bine dezvoltat si accesibil pentru turistii romani. Fiecare localitate care are in componenta numelui Banya, Bani sau Voda, in general, sunt statiuni balneo climaterice cu ape termale. Cele mai cunoscute sunt Hisarya (se aseamana foarte mult cu Borsecul de la noi, avand si cateva izvoare cu apa minerala), Banya, Starozagorski Bani sau Pavel Banya. 

Castelul Reginei Maria
Daca esti pasionat de cultura si istorie, in Bulgaria iti poti satisface setea de cunoastere vizitand vestigii arhelogice din preistorie (Stara Zagora), din perioada Traca (mormantul de la Kazanlak), perioada Greaca si Romana (Augusta Romana), primul si al doilea regat bulgar, ocupatia otomana si epoca moderna.
CND Turism

Fie ca vorbim de work and travel, vacante speciale, circute turistice sau sejururi exotice, la noi in tara, in Europa sau oriunde pe glob, pe www.vacantespeciale.ro gasesti oferte turistice dintre cele mai inedite, accesibile si atractive.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro