Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Suporti pentru motor - evolutii tehnice

In 1934, Citroen a introdus impreuna cu numeroase alte inovatii, bucsa dintr-un metal combinat cu cauciuc (elastomer), produs de Paulstra, pentru a izola vibratiile motorului de restul masinii. De atunci HUTCHINSON PAULSTRA a devenit lider mondial in industria auto antivibratie si a introdus o serie noua de inovatii. In anii ‘80, suportii motor au inceput sa integreze componente hidraulice urmate in anii ‘90 de catre suportii controlati electric, pentru BMW Seria 5. Cea mai recenta inovatie pentru a reduce vibratiile motorului a fost introdusa in ultima perioada prin clapeta activata electric. Acesta clapeta integreaza un senzor, o unitate de control si un element de actionare. Senzorul detecteaza vibratiile si dispozitivul de actionare trimite un impuls pentru a contrabalansa prima vibratie.

Suporti motor

Cand se inlocuieste un suport motor?

Desi suportii motor nu figureaza in general, in cadrul programelor de intretinere generale ale producatorilor de automobile, este esential sa se inlocuiasca dupa un anumit kilometraj pentru ca vehiculele sa functioneze corect. Defectele sistemelor anti-vibratii duce in mod inevitabil la o reducere in confort si siguranta. Principalele efecte sunt, in general: 
- vibratii in parghiile de viteze. 
- vibratii in volan sau tabloul de bord. 
- zgomote. 
- miscari foarte pronuntate ale cutiei de viteze in timpul accelerarii si franarii HUTCHINSON recomanda verificarea cu regularitate ale acestor parti. 

O inspectie sistematica ar trebui sa fie efectuata la fiecare verificare a unui autovehicul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro