Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Asigura-ti confortul in habitaclu cu Freon Auto Bucuresti !

Ultimele zile au trecut cel mai greu. In sfarsit, am aterizat cu bine si paseam cu bucurie pe pamant romanesc. Imi era atat de dor de casa, de vara de acasa, de limba dulce romaneasca, sa simt caldura soarelui, sa mananc o portie zdravana de mititei cu mustar si sa gust o bere rece romaneasca. Cele 6 luni de munca si studiu, in orasul Tromso din Norvegia, cel mai nordic punct in care am calatorit vreodata, au lasat urme adanci in moralul si sanatatea mea. Eram satul pana peste cap de haine groase, de frig, de umezeala, de ceata, de zapada, de gheata, de ploaie, de lapovita si de raceala, o raceala care se incapatana sa te sacaie tot timpul. Oricate medicamente am luat, orice tratament am facut, raceala se ameliora putin si revenea in cateva zile mai cu forta. 

Aer Conditionat Auto
De cum am coborat din avion, am fost lovit de un val de caldura sufocant, chiar daca era dimineata si iubeam vara, diferenta de temperatura era destul de mare. In timp ce asteptam bagajele, am inceput sa transpir abundent, cu toate ca instalatiile de racire aer conditionat din aeroport mergeau la capacitate maxima. Mama, ma astepta la iesire cu ochii in lacrimi de bucurie. Am imbratisat-o, i-am oferit o mica atentie din Norvegia, am schimbat cateva vorbe si ne-am indreptat spre masina din parcare. Ne astepta un drum lung si obositor pana acasa.

Circulatia dinspre Otopeni spre Bucuresti era super-ultra-mega aglomerata. Inaintam in ritm de melc. Atmosefera din habitaclu a inceput sa se incalzeasca peste limitele suportabilitatii. Printr-un gest normal am pornit aerul conditionat. Dupa cateva minute, mi-am dat seama ca nu simt nici o adiere de aer rece inauntru. Privesc intrebator la mama, ce-mi comunica cu o privire vinovata ca instalatia de aer conditionat nu mai functioneaza de cateva saptamani. Nu stiam cum sa reactionez, ma ingrozea gandul ca urmeaza sa fac o calatorie cu masina de cateva ore, pe o vreme caniculara fara aer conditionat. 

Reincarcare freon auto
Oprim in prima parcare, unde verific ochiometric instalatia de aer conditionat, dar, nu pot identifica cauza defectiunii. Putea fi defect ventilul conectorului de service ce poate nu mai etanseaza, poate supapa de destindere era blocata, senzorul de presiune era defect, sonda evaporator era defecta, compresorul nu se afla in parametrii normali de functionare, filtrul deshidratant este infundat (colmatat) sau era nevoie doar de o simpla reincarcare freon si o igienizare aer conditionat. Pentru a identifica concret defectiunea aveam nevoie de aparatura profesionala si testere care sa-mi ofere date exacte. 

Pentru moment, n-aveam incotro, trebuia sa ma adaptez situatiei. Chiar daca stiam ca mama e sensibila la curentii de aer, am lasat geamul jos. Pe soseaua de centura a Bucurestiului, atmosfera era irespirabila, nu-mi puteam da seama ce era mai greu de suportat aerul incins, incarcat de noxe de afara, sau caldura din habitaclu. Ma consolam cu gandul ca, o data intrati pe autostrada Bucuresti-Pitesti, situatia o sa se imbunatateasca.

In sfarsit, am intrat pe autostrada. De cum am accelerat putin, curentii de aer circulau mai intens in habitaclu si parca era mai bine. Situatia s-a schimbat dupa ce am depasit o 100 km/h, zgomotul si puterea aerului ce intra prin geamul deschis inrautatea situatia. Chiar daca am ridicat geamul aproape de tot, aveam impresia ca se va face tandari de la vibratiile si presiunea aerului. Practic, nu se putea circula cu viteza si cu geamul deschis. Daca ridicam geamul in 2-3 minute simteam ca nu mai pot respira aerul incins din interiorul masinii. Oboseala, frustrarea si caldura mare, m-au determinat sa opresc in prima parcare dupa Ciorogarla. Cruda realitate era ca aveam doua variante: ori asteptam racoarea noptii ca sa merg mai departe stand pe loc sau luand o camera la un hotel, ori gaseam un service auto specializat in aer conditionat. La un simplu calcul matematic, era mai avantajos daca reuseam sa gasesc un service auto specializat in aer conditionat prin apropiere sau care sa aiba o echipa mobila si sa faca deplasari la domiciliul clientului.

Instalatia de aer conditionat
Iubesc tehnologia smart si accesul la internet. In cateva minute, la o simpla cautare dupa „aer conditionat auto” am identificat un service auto din Bucuresti specializat in aer conditionat ce avea echipa mobila si facea deplasari la client. Era mai mult decat mi-as fi dorit. Am luat legatura cu ei prin telefon la numarul 0743.22.67.24, le-am explicat ce problema am cu aerul conditionat, le-am dat datele masinii si locatia, apoi am asteptat cuminte aproximativ o ora, pana au venit si au rezolvat problema in cel mai scurt timp.

Echipa mobila a celor de la freon auto Bucuresti, a sosit prompt, cu o masina de interventie. Am cerut un serviciu complet AC, convins ca era cea mai buna alegere, oricum, trebuia la un moment dat sa fac o servisare completa a instalatiei de aer conditionat. Baietii n-au stat prea mult pe ganduri si s-au pus pe treaba. Au facut o verificare completa a instalatiei AC a masinii, apoi au extras agentul uzat din istalatia de aer conditionat a masinii si au vidat instalatia, verificand apoi daca exista cumva scapari. Cred ca a durat mai putin de o jumatate de ora reincarcarea cu freon si completarea uleiului din instalatie, toate procesele fiind executate asistat de aparatura profesionala de ultima generatie. Eram tare curios sa vad si sa invat cum functioneaza testerele si aparatura lor, dar m-am abtinut, n-am vrut sa-i conturb si sa le distrag atentia de la munca. A urmat testarea finala in sarcina - instalatia de aer conditionat functiona perfect. 

Igienizare aer conditionat 
Am asistat cu interes la procedura de igienizare aer conditionat auto prin care se elimina mirosurile neplacute, bacteriile si mucegaiurile din instalatia de climatizare a masinii. Procedura de curatare AC este destul de simpla se introduce in sistemul de climatizare al masinii un agent de tip aerosol folosit pentru procesul de igienizare care circula prin instalatia masinii si curata intreg sistemul AC (vaporizator, filtre, conducte de ventilatie). In urma igienizarii ramane reziduul activ depus in instalatie ce impiedica dezvoltarea bacteriilor si mucegaiului. 

In mai putin de o ora, echipa mobila a celor de la freon auto Bucuresti, a terminat treaba si puteam continua calatoria, spre casa, in conditii normale. Instalatia de aer conditionat functiona perfect, eram multumit si ma felicitam pentru ca am apelat la www.freon-auto.com, ce au trimis o echipa de profesionisti, promti si seriosi. 

In concluzie, dupa experienta buna avuta anul trecut, recomand freon auto Bucuresti pentru ca: 

- sunt EXPERTI: peste 10 ani de experienta si mii de clienti multumiti.

- ofera un serviciu COMOD: unitatea mobila permite revizia instalatiei AC la domiciliul clientului.

- sunt PROFI: operatiunile sunt realizate cu aparate profesionale.

- sunt cei mai IEFTINI: garantat au cel mai bun raport calitate/pret in Bucuresti.

- sunt cei mai RAPIZI: serviciu complet incarcare freon + igienizare in maxim 45 minute!

Freon Auto Bucuresti

Am continuat calatoria in conditii bune de confort, cu o atmosfera agreabila si placuta in habitaclu, intr-o zi caniculara de inceput de august, cu 36° Celsius afisate in bordul masinii, pe un trafic infernal pe ruta Bucuresti - Alba Iulia. Nici nu vreau sa-mi imaginez cum ar fi aratat un scenariu in care ar fi trebuit sa merg mai departe fara aer conditionat. Trebuie sa recunosc, cu mana pe inima, ca am fost inspirat ca am apelat si am avut mare noroc cu echipa mobila a celor de la Freon Auto Bucuresti. In plus, senzatia placuta si reconfortanta mi-a adus aminte de celebra reclama din anii ‘90: „Titan Ice! Alta viata!”, intr-adevar era alta viata!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro