Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Amortizoarele nu absorb socuri

Un amortizor nu absoarbe socul (arcul face asta, indoindu-se pentru a absorbi energia de impact). Amortizorul opreste de fapt vehiculul din balans. El face acest lucru prin transferarea energiei de flexiune a arcului catre un piston intr-o camera cu ulei, care se disipa sub forma de caldura. Cele mai multe amortizoare au tuburi duble, camera interioara cu piston si o supapa calibrata in partea de jos, care are intrare intr-o camera exterioara - rezervorul. Cand pistonul coboara pe compresie, forteaza trecerea lichidului prin supapa calibrata in rezervor.

Atunci cand pistonul se ridica, urmare a extinderii amortizorului, uleiul este aspirat din rezervor in camera principala, iar o parte trece prin orificiile din piston, ca parte a controlului calibrarii. O presiune mica de gaz in rezervorul de ulei reduce spumarea, ceea ce afecteaza controlul amortizorului.

Multe amortizoare de inalta performanta, inclusiv unele pentru sarcini grele, sunt fabricate cu un singur tub, cu o incarcatura de inalta presiune la baza. Debitul de fluid este intre zonele pistonului de sus si de jos, care are un ansamblu sofisticat al supapei. Inlocuirea amortizorului este de multe slujba unui profesionist cu echipamentele potrivite.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro