Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Vino la cea mai mare ora de sport !

A fost o data „frunza” ... un joc pe care-l jucam in copilarie si de care, din cand in cand, mi-e tare dor. Uneori, coplesit de nostalgie imi vine sa cobor in fata blocului, sa-mi chem vecinii din copilarie si sa incingem o „frunza”. Sunt constient ca acest lucru nu mai este posibil, pentru ca vechii mei tovarasi de joaca sunt plecati de mult sa-si caute „norocul in viata” pe meleaguri straine. Apoi, constati cu stupoare ca nu mai ai cum sa te mai joci o frunza pentru ca locul tau de joaca de odinioara a fost ocupat de o parcare plina pana la refuz de masini. Chiar daca peste tot este pavat cu biscuiti si ti-ar fi greu sa mai gasesti o bucatica de asfalt pe care sa desenezi careul, de fapt, nici nu mai gasesti asfalt. Poate ai putea desena careul si pe biscuiti daca totusi vei avea loc de masini si vei avea cu cine sa faci echipa. Nici nu ma mira ca astazi nu mai vezi copii la joaca pe afara pana noaptea tarziu, mai ales ca este si vacanta. Nu mai auzi sa bata mingea sau sa se joace diferite jocuri de echipa ca: frunza, miuta, fotbal, 9 bete si asa mai departe. Acum este liniste si pace, rar mai vezi cate un copil cu bicicleta sau rolele printre puzderia de masini, rar mai vezi cativa copii adunati la un loc sa incinga un joc de echipa, acum parca toti stau mai mult in casa ocupati cu diferitele modele de gadgeturi care-i preocupa mai mult in detrimentul miscarii si a sportului.

Vino la cea mai mare ora de sport!
Iubeam efectiv jocul frunza, de cum se facea primavara vreme frumoasa de puteam sta afara si pana toamna tarziu aveam desenate cateva frunze pe care, din cand in cand, dupa cate o ploaie mai puternica le refaceam cu creta. Cu cat erau careurile mai mari cu atat era mai bine, puteam face echipe mai mari si ne distram extraordinar. In functie de cati amici ne adunam la inceput, ne jucam pe frunza mica, mijlocie sau cea mare. Scopul jocului era foarte simplu, trebuia sa cuceresti careul advers prin orice mijloace, prin calcarea frunzei. Erau admise tragerea sau impingerea adversarului sau adversarilor dincole de liniile terenului de joc. Calcarea oricarei linii a terenului de joc ducea inevitabil la eliminarea din joc. Numarul de participanti era limitat doar de marimea careului de joc. Careul fiecarei echipe era prevazut cu cate o galusca moarta, un spatiu in care putea fi tras sau impins de adversar. Apoi era galusca fermecata, spatiul in care o data ajuns erai in siguranta, nu mai puteai fi tras sau impins. Din galusca fermecata puteai da atacul final la frunza adversarului. Accesul la galuste si la careul adversarului se facea printr-un culoar. Cand echipele erau relativ egale ca si forta, se realizau gramezi, iar cei mai experimentati erau impinsi la inaintare. Este nevoie ca un singur coechipier sa atinga frunza adversa pentru a castiga jocul. Adoram jocul, pentru ca era un joc de echipa strategic. Coechipierii trebuiau sa-si imparta sarcini, sa faca jocul de aparare si atac. Intotdeauna castigau cei care jucau cel mai bine in echipa. 

Jocul Frunza
Cu toate ca era un joc relativ dur, cazaturile erau la ordinea zilei, hainele mai cedau si ele, era un joc de echipa extraordinar de care-mi este tare dor. Sunt ani buni de cand n-am mai vazut un careu de frunza desenat prin zona unde locuiesc. Stau si ma gandesc oare astazi cum se distreaza in vacanta copiii si ce jocuri se mai joaca. Unde si cand se joaca? Unde si cand mai fac sport si miscare? Te apuca amaraciunea cand vezi ca locurile de joaca de odinioara, au fost ocupate de cladiri noi, de parcari sau alte constructii si amenjari. In aceste conditii merita sa sustii si sa participi la toate evenimentele organizate cu caracter sportiv. 

Crosul de seara Miscarea face bine!
Daca esti din Brasov sau doar in trecere prin orasul de sub Tampa: Vino la cea mai mare ora de sport!, organizata in Piata Sfatului in data de 11 iulie. Un eveniment pe care nu trebuie sa-l ratezi, unde poti practica Kangoo Jumps, Zumba, Khai Bo, dar si sporturi de echipa. In timpul evenimentului poti apela cu incredere la antrenori profesionisti care te vor supraveghea si indruma. In plus, poti participa si la „Crosul de seara Miscarea face bine!” pe o distanta de 4 kilometri unde miza pentru sanatate se impleteste cu scopul strangerii de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer de la Spitalul Fundeni. Pentru mai multe detalii intra pe pagina oficiala de facebook a evenimentului Cea mai mare ora de sport Brasov 2015. Organizatorii evenimentului te asteapta sa vii impreuna cu prietenii tai la cel mai tare eveniment organizat vara aceasta in Brasov.

Urmatoarea „Cea mai mare ora de sport!” se va desfasura pe 1 august la Mamaia, iar detalii despre ea vei putea asi pe miscareafacebine.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro