Citind provocarea lansata de BlogalInitiative, de a redirectiona 2% din impozitul pe venit in activitati umanitare, mi-am adus aminte involuntar de momentele petrecute in anul 2013 privind protestele anti Rosia Montana la care am participat. Starea de efervescenta ce m-a cuprins atunci e un sentiment ce nu poate fi descries. Doar cine a fost acolo intelege perfect ceea ce spun. La inceput, o mana de oameni strigam impotriva poluarii si toata lumea ne privea compatimitor: mai baieti, degeaba strigati voi, aici sunt interese foarte mari, sunt bani multi in joc, credeti ca guvernantii se vor impiedica de unii ca voi ???? Totusi, nu ne-am dat batuti si incet, incet cu fiecare zi eram tot mai multi si pana la urma am reusit blocarea acestui proiect ce ne otravea pe noi si pe copiii nostri pentru multe generatii viitoare. Atunci am constientizat ca fiecare dintre noi poate face ceva pentru a schimba mentalitatea guvernantilor, ca nu suntem o masa de manevra buna doar din 4 in 4 ani la alegeri si ca vocea strazii pana la urma este mai tare decat banii vehiculati prin birourile Guvernului de la Bucuresti. Prin aceste proteste, noi am aratat ca noua ne pasa, ca daca vrem si suntem uniti putem sa mutam muntii din loc, in acest caz blocarea exploatarii cu cianuri de la Rosia Montana.
Salvati Copiii |
La fel, redirectionarea a 2% din impozitul pe venit tine de alegerea fiecaruia dintre noi, neoptand pentru acest lucru vom lasa la latitudinea statului ce sa faca cu aceasta suma de bani. Si cum stim cu totii ca statul nostru face orice dar nimic bun pentru cetatenii sai, eu NU vreau ca el sa hotarasca in locul meu si daca pot cumva sa iau eu decizii in locul lui, o voi face cu deosebita placere. Nicicand dictonul “statul este cel mai prost administrator“ nu mi-a parut mai actual ca in situatia de fata. Eu sigur voi directiona cei 2% pentru campanii umanitare, cel mai nimerit este de a investi in viitorul tarii: copiii, viitor de care guvernantii nostri nici ca se sinchisesc (poate ca nu au drept de vot, oare ???). Organizatia ”Salvati Copiii” se implica in strangerea de fonduri necesare dotarii maternitatilor din Romania, deoarece mortalitatea infantila este o problema grava a sistemului medical romanesc. Suntem pe un “binemeritat” loc I in Europa cu o rata de 8.5 la 1000 de nou nascuti fata de media europeana de 3.9 la mia de nasteri (Alooo, Guvernul aude???). In cadrul combaterii mortalitatii infantile, program ce a inceput in 2012, au fost dotate 54 maternitati din 33 de judete cu echipamente si aparatura de 4.800.000 lei.
Si tu te poti alatura acestei nobile initiative, netrebuind sa faci mari eforturi pentru asta. Trebuie sa completezi Formularul 230 (daca singurul venit e doar din salar) sau Formularul 200 (daca ai venituri si din profesii liberale, chirii sau altele asimilate lor) si da-l expediezi la Administratia Fiscala de care apartii direct sau prin posta cu recomandare de primire pana in data de 25 mai 2015, in acest fel esti sigur ca ai contribuit si tu la continuitatea poporului in veacurile ce au sa vina.
O vorba spune ca cine nu are batrani sa-i cumpere. Dar daca nu ai copii, cine mai ajunge batran???
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Opinia ta conteaza !