Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Descopera cum sa gradinaresti eficient si ieftin

An de an, mult asteptata primavara vine la pachet cu startul lucrarilor agricole. Fie ca ai un teren arabil pe care cultivi cereale, plante tehnice sau legume, fie ai o gradina in jurul locuintei in care cultivi cele necesare, trebuie sa pregatesti terenul pentru insamantare. Nu stiu cati dintre noi sunt familiarizati cu ce inseamna pregatirea terenului si cat efort fizic necesita aceasta activitate, mai ales daca ai crescut si trait intr-un apartament de bloc. Cine este familiarizat cu gradinaritul si agricultura stie ca trebuie curatat si pregatit terenul pentru arat sau sapat, trebuie grapat sau greblat, apoi cultivat. Cel mai greu este sa ari sau sa sapi terenul, mai ales daca pamantul este umed, cledos sau uscat si ai noroc ca vremea sa nu te ajute mai deloc. 

Motosape in rate cu dobanda 0 %
Sapatul in gradina este o activitate care-ti consuma energia si te oboseste peste masura daca o faci in mod traditional cu harletul si, in plus, te alegi cu o febra musculara de abia te mai poti misca, cu dureri de incheieturi, de brate si de spate care te scot din uz pentru cateva zile, in cazul in care nu esti obisnuit cu munca fizica. De cand ma stiu am avut gradina, nu eu personal, ci parintii si bunicii. Nu era inceput de primavara in care sa nu fiu nevoit, mai mult santajat emotional, ca sa particip la gradinarit. Cel mai des eram convocat la sapatul in gradina cu harletul, o activitate pe care o detestam si o detest din toate punctele de vedere. Argumentul este simplu, daca in urma cu zeci de ani, bunicii si strabunicii nostri sapau in gradina cu harletul, o faceau pentru ca nu aveau la indemana alte unelte agricole si harletul reprezenta varful tehnologiei in materie de gradinarit. In plus, mai ales populatia de la sate nu concepe sa sape in gradina fara harlet, pentru ei este o activitate atat de naturala, o obisnuinta, chiar indragita. Unii asteapta cu bucurie sa se faca vreme buna ca sa poata merge in gradina si sa inceapa sapatul la harlet. Pe acestia chiar nu-i poti schimba, nu-i mai poti scoate din traditie si ritmul lor. Pentru ei daca nu sapi la harlet nu existi, nu muncesti, doar munca fizica este considerata o munca adevarata, restul activitatilor nici macar nu sunt luate in seama. Probabil, traditia este pastrata pentru ca, in acest mod, barbatii au activitate fizica timp de cateva zile, fiind ocupati zile intregi cu sapatul in gradina.

Motosapa T/380
Din punctul meu de vedere, nu inteleg deloc aceasta traditie si nici nu pot sa o accept mai ales in anul de gratie 2015, cand ai la dispozitie atatea alternative mult mai agreabile si usoare prin care sa sapi in gradina. De exemplu, mi se pare mult mai utila si mult mai ieftina o motosapa T/380 cu ajutorul careia poti sapa in cateva ore toata suprafata gradinii fara sa depui efort fizic, fara ca ulterior sa suferi de febra musculara si epuizare fizica. Indiferent cum este terenul, motosapa il rezolva, nu mai depinzi de puterea fizica a omului, efectiv eficientizezi si usurezi totul. Practic si matematic iesi in castig de fiecare data. Chiar daca vor fi cativa care sa argumenteze ca o motosapa necesita o investitie, este perfect adevarat, dar investitia o amortizezi intr-un timp record. Niciunul dintre acestia nu calculeaza cat costa o zi de munca a unui om care sapa cu harletul, ce pe langa remuneratie mai are nevoie de mancare si bautura, la care se adauga timpul efectiv in care reuseste sa termine toate lucrarile. Ce te faci cand suprafata gradinii este considerabila si necesita cateva zile de munca fizica? Te-ai gandit vreodata cat te costa? La un simplu calcul matematic daca lucrarile necesita mai multe zile de munca fizica umana, atunci intr-un singur an tu ti-ai scos toata investitia initiala in motosapa, poate chiar iesi in profit eliminand cheltuielile cu munca fizica umana.

Chiar daca nu ai spirit intreprinzator, daca esti proprietarul unei motosape, poti ajuta prietenii la sapatul gradinii sau chiar o poti inchiria. In concluzie, achizitia unei motosape se poate transforma intr-o investitie extrem de profitabila chiar si pe timp de criza economica. In plus, beneficiezi de tehnologia de ultima generatie, mult mai eficienta in comparatie cu venerabilul harlet. Pentru mine personal, sapatul in gradina este mult mai placut si agreabil cand ai o motosapa T/380 nou-nouta in posesie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro