Este o zi mohorata. Ploaia marunta si deasa bate ritmic in geam. Plictiseala. Ora a inceput de mult dar nu pot sa fiu atent la inlantuirea de cuvinte si fraze spuse pe un ton monoton. Profesoara de la catedra tine un curs despre Marcel Proust. Greoi, confuz.
„Realitatea nu se formeaza poate decat in memorie, in constiinta fiecaruia dintre noi exista un regret al timpului risipit in zadar”
Cumplit. Nu inteleg nimic. Ploaia continua sa cada cu picuri din ce in ce mai mari. In sfarsit ... gata. Merg spre casa tinand in mana cursurile si citesc de zece ori titlul temei pentru acasa: "Ajungerea la zonele adormite ale constiintei cu ajutorul madlenei proustiene". Greu. Foarte greu. O sa-mi fac o cafea tare, o sa recitesc cuvintele insiruite fara cap si coada de pe foi si poate o scot la capat cumva. Dar prima data sa mananc ceva. Imi pregatesc ceva rapid, pregatirea mea de „burlac profesionist” se rezuma doar la cartofi prajiti, ochiuri si ceva friptura in tigaie. Stau si mananc si privesc ploaia ce cade necontenit. Constat ca imi era foarte foame. Un gust prietenos ma cuprinde. Un gust familiar si atat de drag mie. E gustul unic, de neconfundat al copilariei petrecuta intr-o odaie mica si luminoasa, cu figura zambitoare a mamei ce ma poftea la masa. Inchid ochii. Stau aplecat deasupra ceaunului si amestec cu o lingura de lemn, cu sergentul major nu e de gluma: "Armata te face barbat". Gustul ma invaluie incet, incet. Il simt familiar si aproape si-l recunosc cu siguranta. E gustul de Vegeta, ingredient ce-l folosea mama cu atata drag si pe care m-a facut sa-l ador, gust ce ma va urma in viata.
Blogger Oficial Vegeta |
Deodata totul mi se face clar. Atat de simplu. Simtind gustul atat de familiar al Vegetei, m-am transpus in copilarie, adolescenta, armata. La fel este si cu tema mea. Gustul unei prajituri inmuiate in ceai ii trezeste autorului zonele adormite ale constiintei si-i restituie trecutul. Povestitorul isi aminteste vacantele petrecute in copilarie la Combray, chipul parintilor, bunicilor, matusilor, vizitele vecinului Swann, plimbarile Vivonnei, bucuria contemplarii tufelor de paducel, farmecul clopotnitelor din Martenville. Acum inteleg totul. Si era atat de simplu. Ajungerea la amintiri din trecut printr-o simpla prajitura sau in cazul meu, gustul de Vegeta, pare un lucru natural, firesc. Rasuflu usurat si incep sa scriu febril, pagina dupa pagina. Cuvintele vin si se astern pe foaie de la sine. Am terminat si sunt mandru de cele scrise.
Lansata initial in 1958 sub numele de Vegeta 40 sub bageta profesorului Zlata Bartl, succesul este imediat, in 1967 marca Vegeta a trecut granitele ajungand rapid pe pietele din Ungaria si URSS. In 1971 Vegeta 40 se transforma in Vegeta, brand ce se va consacra treptat ca brandul nr. 1 in Europa pe segmentul de adaosuri universale pentru mancare si vandut in peste 40 tari din 5 continente. Astazi poate fi recunoscut prin culoarea sa albastra si emblema bucatarului, fiind un bun companion al meselor delicioase, dand un plus de savoare momentelor culinare, secretul Vegeta constand in intensificarea aromelor mancarii si a le oferi integritate si unitate.
In concluzie, pentru a fi blogger ambasador Vegeta inseamna a imbina utilul cu placutul, nestiind exact unde se termina una si incepe cealalta. Utilul pentru ca blogul meu va gazdui banere cu concursul Vegeta organizat pe Facebook de catre client, suma de 550 euro ca Mare Premiu dar si ca voi fi prezentat pe pagina de Facebook Vegeta ca Blogger Oficial, titlu ce ma onoreaza in mod deosebit. Nu trebuie neglijat nici faptul ca, periodic, vor fi distribuite link-uri spre articolele interesante de pe blogul meu pe pagina de Facebook Vegeta. Ca si parte placuta a acestei campanii, ce vine in intampinarea laturii mele civice, ma voi ocupa impreuna cu alti voluntari pentru a aduce un zambet pe fetele unor copii dintr-un centru de plasament prin gatirea unei mese delicioase. Ce multumire sufleteasca iti poate aduce mai mult decat caldura de pe fetele inocente ale copiilor cand printr-un simplu gest le aduci bucuria in suflete?
Cu siguranta gustul Vegeta este cel mai bun, dar tot nu se poate compara vegeta din magazin cu vegeta facuta in casa. Eu de mic folosesc vegeta facuta in casa, chiar este mai buna, naturala si aproape gratuita, ca o facem din legumele din gradina noastra.
RăspundețiȘtergereIn principiu sunt de acord, dar nu toata lumea isi poate face Vegeta in casa, din lipsa de ingrediente :)
Ștergere