Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

“Economiseste cu Jamie” sau cum sa gatesti inteligent

Irosirea mancarii este o problema acuta in tara noastra. Vestea buna este ca fiecare dintre noi poate face o diferenta in acest sens. Jamie Oliver propune in noua sa carte, Economiseste cu Jamie, aparuta la Curtea Veche Publishing, un nou stil de a face cumparaturi, de a gati si de a utiliza alimentele astfel incat sa economisim mai usor. Retetele sunt realizabile cu un buget redus si gandite astfel incat sa valorifice la maximum ingredientele.

Pornind de la paradiga urmatoare: fiecare roman arunca aproximativ 100 de kilograme de mancare annual, 15% din mancarea aceasta nu este nici macar scoasa din ambalaj. La nivel international, aproximativ 1,3 miliarde de tone de alimente sunt irosite in fiecare an, asa ca in contextul crizei resurselor, comunitatea internationala face eforturi pentru educarea populatiei in spiritul unui stil de viata sustenabil. Trebuie sa ne gandim la un stil de viata mai eficient.

“Economiseste cu Jamie”
O modalitate de economisire in bucatarie este ca sa cumparam exact strictul necesar. Chiar nu mai avem nevoie ca sa tinem provizii pentru “zile negre”, ca pe vremuri. De cele mai multe ori cand facem provizii, mancarea conservata sau care sta mai mult, cu siguranta nu o vom mai consuma niciodata si este sortita risipei.

Cand gatim dupa retete vechi sau noi, trebuie sa fim atenti la cantitati. Daca sunt cantitati de cantina sau pentru o familie numeroasa de 10 membri si tu esti singur sau sunteti doi, atunci cel mai bine este sa injumatatesti cantitatile sau in cel mai bun caz sa pui doar un sfert din ingrediente. Asa, cel putin ai garantia ca nu vei pregati un preparat culinar din care sa-ti ramana zile intregi si in final sa-l arunci la gunoi.

Jamie Oliver
Daca ai deja mai multa mancare gatita in frigider, nu are sens sa mai gatesti in cantitati industriale, pentru ca la un moment dat tot o sa arunci ceva care se invecheste sau se altereaza. Poti gati si in recipiente mai mici, nu este nevoie sa gatesti in recipiente mari. Daca adaugi aceleasi ingrediente mancarea o sa aiba acelasi gust, chiar daca ai gatit o cantitate mai mica.

In concluzie, recomand cartea “Economiseste cu Jamie” din care vei afla peste 120 de retete economicoase si interesante. Realizate cu buget redus si gandite astfel incat sa valorifice la maxim ingredientele. Parcurgand cartea vei intelege cum sa cumperi istet, sa gatesti inteligent si sa irosesti mai putin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro