Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Implica-te si sustine campania “Scoala pentru o Romanie Verde”

Curentul ecologic nu trebuie sa fie o moda trecatoare ci trebuie sa devina un mod de viata atat la nivelul individului cat si la nivelult administratiei si societatii. Azi cand vorbim toata lumea este constienta ca traim pe o planeta cu resurse limitate de care trebuie sa avem grija. Este adevarat ca se fac cercetari pentru a gasi solutii salvatoare, este adevarat ca se investesc fonduri imense pentru cercetare, dar la fel de adevarat este ca noi, oamenii, consumam mai mult decat avem nevoie, risipim resurse si nu colectam selectiv materialele reciclabile. Oricate campanii de colectare, de constientizare a opiniei publice, de implicare individuala in recilcare facem, efectele vor ramane minore daca nu se implica populatia, dar in special firmele si institutiile publice care ar trebui sa ofere exemple demne de urmat de toti romanii. Una dintre initiativele care merita sa fie sustinuta si in care trebuie sa te implici este campania de promovare “Scoala pentru o Romanie Verde” sustinuta de S.C. ECOPIM RECYCLING S.A.

“Scoala pentru o Romanie Verde”
„Scoala pentru o Romanie Verde” este un program ecologic, desfasurat la nivel national, in peste 1.100 de scoli, gradinite si licee din toata tara. Demarat in octombrie 2012, s-a reusit inca din primii 2 ani scolari de desfasurare sa se colecteze peste 350 tone hartie (cam 10 stadioane de fotbal, acoperite cu un strat de 1 metru de hartie … o cantitate impresionanta daca o calculam matematic).

In cadrul programului, scolile, liceele si gradinitele colecteaza hartie, PET-uri si doze de aluminiu. Scolile primesc bani si premii in bani, iar profesorii si elevii primesc diplome de merit si participare. Pentru fiecare 2 tone de hartie predata, scolile primesc cate 200 lei. La fiecare 2 tone de PET-uri colectate, scoala va primi 300 lei. Special pentru PET-urile de Aqua Carpatica colectate, pentru fiecare 500 de PET-uri de Aqua Carpatica colectate, scoala va primi 50 de caiete si 50 de pixuri. La fiecare 100 kg doze de alumniu colecate si predate, scolile vor primi cate 100 lei. Plus premii consistente din partea ALUCRO.

Sustine “Scoala pentru o Romanie Verde”
Institutiile de invatamant pot fi sustinute in activitatea de reciclare de catre firme, corporatii, asociatii, institutii locale, ce pot preda hartie, pet-uri si doze de aluminiu in numele scolilor locale. Tot ce trebuie sa faca este sa colecteze minim 500 kg hartie, sa trimita un email pe eco@zibo.ro cu numele firmei, adresa, numarul de telefon si cantitatea aproximativa de hartie, pet-uri sau doze de aluminiu colectate. In cateva zile, reprezentantii Asociatiei Zibo Help vor organiza preluarea acestora prin firmele partenere, urmand ca pe procesul verbal de predare-primire sa se consemneze scoala pentru care se preda hartia, iar scoala va primi banii aferenti.

In concluzie, recomand firmelor si institutiilor sa colecteze selectiv deseurile reciclabile si sa aplice la programul „Scoala pentru o Romanie Verde”. Nu este nici un efort suplimentar ca sa colectezi selectiv si sa alegi o scoala sau o institutie de invatamant care sa primeasca fonduri si rechizite scolare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro