Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Instrumentele virtuale

Masuratorile se fac prin intermediul instrumentelor. Acestea au ajutat la progresul stiintei si tehnologiei. Oamenii de stiinta si inginerii din intreaga lume folosesc instrumentele pentru a observa, controla si intelege universul fizic. Calitatea vietii va depinde de viitorul acestor instrumente – de la cercetarea de baza in domeniul stiintelor vietii si medicinei pana la proiectarea, testarea si fabricarea produselor electronice si la controlul masinilor si a proceselor.

Instrumentele virtuale sunt definite ca o combinare de hardware si software cu tehnologiile IT din domeniul industrial pentru crearea solutiilor de instrumente definite de utilizator.

Instrumentele virtuale se pot folosi la crearea unui sistem specific pentru testarea, masurarea si automatizarea industriala prin combinarea diferitelor componente hardware si software. Daca sistemul se modifica deseori se pot refolosi componente ale instrumentelor virtuale fara a fi necesara procurarea unor componente hardware sau software aditionale.

Diferite componente hardware sau software pot constitui un sistem instrumental virtual. Exista o foarte larga varietate de componente hardware ce pot fi utilizate la monitorizarea sau controlul (cu sensul de actiune biunivoca, comanda si control) unui proces sau la testarea unui echipament.

Dispozitivele de masurare, cum ar fi dispozitivele de achizitie de date cu scop general (DAQ) si instrumentele cu scop special, sunt orientate catre achizitia, analiza si prezentarea masuratorilor si a altor date ce sunt achizitionate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro