Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Determinarea legii teoretice de repartitie

De cele mai multe ori, studiile de fiabilitate se organizeaza pe esantioane de dispozitive formate dintr-un numar mai mic sau mai mare de dispozitive care se cauta sa reprezinte cat mai fidel intreaga populatie.

In urma testelor de fiabilitate la care va fi supus esantionul se vor obtine informatii privind indicatorii de fiabilitate ai dispozitivelor respective. Se pune problema extinderii informatiilor capatate in acest mod la scara intregii populatii si pe toata durata de viata a oricarui dispozitiv al acestei populatii.

Pentru aceasta se va proceda la definirea, sub forma unei ipoteze statistice, a legii teoretice de distributie care descrie comportarea esantionului studiat statistic, cat si a intregii populatii de dispozitive.

Pentru identificarea legii respective se va proceda la trasarea histogramelor de variatie in timp a unor indicatori de fiabilitate, ca de exemplu f(t) si/sau z(t). Analizand aspectul acestor histograme si comparandu-l cu formele curbelor respective cunoscute pentru diferite legi teoretice de distributie, se poate enunta ipoteza statistica potrivit careia, in cazul studiat, actioneaza o anumita lege teoretica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro