Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Covera sau cum sa ai succes in gradinarit

Japonezii pe langa tehnologia de inalta precizie, sunt renumiti pentru gradinarit si horticultura. Remarcabila este abilitatea lor de a creste celebrii copacei bonsai sau tehnica speciala ikebana ce impresioneaza prin perfecta armonie, fiind o copie fidela a naturii. De multe ori stai si te gandesti cu admiratie cum se poate realiza o adevarata capodopera de arta doar prin aranjamente florale. Chiar daca nu avem rabdarea si indemanarea japonezilor in bonsai sau ikebana putem sa avem mici realizari in gradinarit cu ajutorul magazinului online Covera. Cei mai norocosi dintre noi, sunt cei care stau la casa si poseda in jur un spatiu in care pot sa se bucure de natura. Spatiul oricat de mic este, poate sa fie amenajat, se pot planta flori, copacei ornamentali sau pomi fructiferi, gazon si desigur plante sau legume bio. Se cunoaste faptul ca la oras, spatiul pentru amenajarea unei gradini este in general destul de mic, dar cu putina inspiratie si consiliere de specialitate in gradinarit poti amenaja o gradina, profitand la maxim de teren, prin care sa-ti dea senzatia de mai mult spatiu si bogatie.

Bulbi de Dalie Pompon, Natal
In general cand ai o gradina mica trebuie sa-i acorzi mai multa atentie si sa iti pui la munca imaginatia in amenajarea ei. Daca zonele urbane nu permit realizarea unor gradini spectaculoase, trebuie sa gasesti solutii practice prin care sa-ti transformi spatiul intr-un mic Eden. Asemenea japonezilor care realizeaza celebrele ikebana putem sa armonizam spatiul gradinii printr-o linie clara in amenajare, alegand cat mai putine culori. Intr-adevar nuantele de culori ale florilor pot fi puternice dar este indicat sa fie asemanatoare din punct de vedere cromatic. Accesoriile simple si ghivecele de flori sunt o optiune perfecta pentru a oferi o senzatie de spatialitate si aerisire. Florile de Dalie pe cat sunt de frumoase, se preteaza pentru gradini mici, unde le poti planta in ghiveci sau direct in pamant. Din magazinul online Covera poti achizitiona la preturi bune bulbi de Dalie Pompon Natal sau bulbi de Dalie decorativa, Glorie van Noordwijk, ce se planteaza primavara si infloresc din mijlocul verii pana spre mijlocul toamnei. Dalia are nevoie de o zona mai insorita si creste pana la o inaltime de 60 cm. Atat Dalia Pompon cat si Dalia decorativa, rezista bine ca flori taiate, sau in rasadnite ori borduri de flori.

Bulbi de Dalie decorativa, Glorie van Noordwijk
O gradina care-ti da senzatia de spatialitate trebuie sa se raporteze la inaltime, care reprezinta un element cheie destul de important. Prin urmare, trebuie ales un element central pe care sa se puna accentul, chiar daca acesta este inaltimea unui pom fructifer, un arbust sau inaltimea unui copac. Un alt aspect ce poate sa fie intrebuintat intr-o gradina de mici dimensiuni este utilizarea ghivecelor mai inalte si subtiri, in care sa plantezi flori sau plante agatatoare ce vor da un aspect mai luminos si mai frumos gradinii. Pentru a obtine rezultate spectaculoase este foarte important de stiut ce plante alegem, tipul de ghivece folosit, sfaturi ce pot fi obtinute in mod gratuit online din magazinul Covera, de la profesionisti in gradinarit.

Seminte de cicoare di Bruxelles
In functie de spatiul avut la indemana poti opta sa cultivi cicoare, pentru frunzele ei inalbite. Seminte de cicoare di Bruxelles poti achizitiona ieftin din magazinul online Covera. Cicoarea este o planta toleranta la temperaturi scazute, se poate cultiva primavara in zone cu umbra si se recolteaza toamna. Este o planta perfecta pentru a ocupa spatiile umbroase dintr-o gradina mica. Daca terenul gradinii are un sol cu fertilitate scazuta, o planta perfect adaptata pe care o putem cultiva este isopul de gradina. Seminte de isop de gradina se pot achizitiona ieftin din magazinul online Covera. Planta se cultiva in special pentru frunzele bogate in uleiuri eterice si are aspect de tufa, cu o inaltime de 60 cm. Isopul de gradina infloreste din iulie pana in septembrie si are florile grupate sub forma de spic avand culori de la violet pana la alb sau roz. Se poate planta direct in pamantul din gradina sau in ghiveci. Plantele au cel mai inalt continut in uleiuri eterice cand au inflorit pe jumatate. 

Seminte de Isop de gradina
O varianta ingenioasa de a avea tot timpul anului plante aromatice proaspete pentru condimentarea mancarurilor este sa achizitionezi o banda seminte amestec de plante aromatice, din magazinul online Covera, la un super pret. Banda contine seminte de roinita, sovarv, cimbrisor, ceapa de tuns, busuioc, maghiran, marar, patrunjel pentru frunze si cimbru. Ingeniozitatea vine din faptul ca banda cu seminte este din hartie si se ingroapa cu totul in pamant, astfel prin folosirea ei se evita lucrarile de rarit, semanatul este foarte usor si plantele cresc mai intensiv, in timp ce hartia se dezintegreaza in pamant. Prin folosirea a doua sau mai multe benzi cu lungime de 2 metri poti realiza ornamente creative din plante aromatice intr-o gradina ce ocupa un spatiu limitat.

www.covera.ro
Recomand semintele din magazinul online Covera pentru ca am incredere ca sunt de buna calitate, selectate si testate de specialisti in mod profesionist, alese din cele mai bune exemplare de plante pentru seminte. Daca procesul de selectare, uscare, depozitare si ambalare a semintelor nu este facut cum trebuie risti ca odata ce le-ai pus in pamant acestea sa nu incolteasca si pierzi timp pretios si bani. Ca sa ai succes in gradinarit trebuie sa ai un partener de incredere cum este magazinul online Covera, la care poti apela tot timpul cand ai nevoie de sfaturi si informatii, de unelte, solutii contra daunatorilor, ierbicid, ingrasaminte, seminte, bulbi, butasi si arbusti, la cele mai bune preturi. Cu magazinul online Covera si putina imaginatie poti realiza o gradina spectaculoasa, spatioasa, armonioasa si vesela. Un mic succes in gradinarit intotdeauna iti da aripi, te umple de bucurie si optimism.

4 comentarii:

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro