Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Aditivii pentru lubrifianti

Uleiurile de motor trebuie sa posede in exploatare un complex de insusiri. Aceste proprietati insuficient sau deloc prezinte la stocurile de baza sunt conferite de o gama larga de compusi chimici de natura organica numiti aditivi si activanti. 

Aditivii se adauga in stocul de baza in diverse proportii oferind lubrifiantilor proprietatile impuse de functionarea lor in motor. Modul de actionare al acestora atat fizic cat si chimic este foarte complex si de multe ori incomplet cunoscut. Nu este suficient sa se adauge o anumita cantitate dintr-un aditiv oarecare intr-un stoc de baza oarecare pentru a obtine imbunatatirea proprietatii uleiului. 

Reactia aditivului numita si raspunsul uleiului de baza este functia de natura chimica a aditivului, de cantitatea, de tipul de gradul de rafinare si de natura chimica a uleiului de baza si mai ales de motor.

Trebuie cunoscut tipul motorului, conditiile de serviviu anterioare, starea sa mecanica, conditiile in care functioneaza, etc.

Utilizarea nerationala a aditivilor poate avea efecte contrare cu atat mai grave cu cat pot aparea si conditii neprevazute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro