Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

San-Antonio romane politiste de colectie de la Editura Univers

De la primul roman politist al lui Edgar Alan Poe, genul romanului politist a prins foarte bine la publicul cititor. Nu este de mirare ca romanele politiste ale autorilor cunoscuti ai genului au ajuns sa se vanda extrem de bine. De exemplu in Anglia romanele politiste ocupa un loc 3 in preferintele publicului dupa Biblie si Shakespeare. O situatie asemanatoare observam si in preferintele publicului romanesc. Personal imi plac romanele politiste si filmele politiste, mai ales remarcabilele capodopere ale Filmului Romanesc regizate de Sergiu Nicolaescu. Ma bucura faptul ca editurile romanesti apreciaza si tiparesc in continuare romane politiste chiar daca astazi cartea tiparite este intr-un oarecare declin. Personal ma relaxeaza cel mai mult cand citesc un roman politist care te tine in suspans de la primul paragraf pana la ultimul.

Sarabanda Raposatilor
De curand am descoperit Colectia San-Antonio la Editura Univers, o delicatesa pentru adevaratii degustatori ai genului politist. Colectia San-Antonio te cucereste prin umor, limbaj rafinat, inteligenta si cultura, din care nu lipsesc ingredientele genului politist, urmariri, impuscaturi si mult suspans. Frederic Charles Antoine Dard cunoscut sub pseudonimul San-Antonio este autorul colectiei de romane politiste cu acelasi nume, care a reusit in peste 50 de ani sub acest pseudonim sa scrie 200 de romane, cu mare priza la public. Autorul pe langa romanele politiste a scris scenarii de film si teatru, piese si dramatizari petrecandu-si toata viata intr-o disciplina severa, care incepea dimineata devreme cand se aseza la birou. 

Oricum privim lucrurile, daca lecturezi un roman politist din Colectia San-Antonio, este imposibil sa nu te prinda personajul, sau sa nu-ti imaginezi ca ai putea intra in pielea personajului ca sa traiesti la maxim actiunea romanului. Chiar iti poti imagina oare tu cum ai reactiona in situatiile pline de suspans prin care trece San-Antonio. In plus urmarind stirile zilnice din realitatea romaneasca, ai putea sa-ti imaginezi cum rezolvi cazurile de crima, de coruptie, sau crima organiza in stilul lui San-Antonio.

Berurier in serai
Editura Univers pune la dispozitia publicului larg, iubitor al genului politist, din Colectia San-Antonio cateva titluri traduse in limba romana. Titlurile disponibile sunt: “De la A la Z”, “Urmariti, prindeti si aduceti Whisky-ul”, “Lupul travestit in bunicuta”, “Sarabanda raposatilor”, “Berurier in serai”, “Splina in suc propriu”, titluri pe care le recomand tuturor iubitorilor de suspans si roman politist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro