Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Obligatiile si raspunderile personalului angajat

Lucratorii din unitatile de transporturi auto vor respecta cu strictete legislatia de protectie a muncii in vigoare si isi vor insusi si completa in mod permanent cunostintele de protectie a muncii, participand cu regularitate la instructajele efectuate pe aceasta linie.

Lucratorii din unitatile de transporturi auto au urmatoarele indatoriri:
- sa verifice, inainte de inceperea lucrului, starea tehnica a instalatiilor, masinilor, utilajelor si sculelor din dotare. Se interzice folosirea acestora in stare tehnica necorespunzatoare.
- sa respecte intocmai tehnologia de lucru si sa aplice in permanenta masurile individuale si colective prevazute de normele de protectia muncii, precum si dispozitiile conducatorului locului de munca.
- sa procedeze la remedierea defectiunilor produse la instalatii sau utilaje actionate electric numai dupa ce au fost luate urmatoarele masuri:
- scoaterea instalatiei electrice de sub tensiune (deconectarea intrerupatorului general al utilajului sau instalatiei, scoaterea elementelor de protectie din circuitul de la tabloul electric principal).
- delimitarea zonei de lucru la utilaj sau instalatie (montarea de placute avertizoare la tablou si intrerupator).
- sa mentina in permanenta curatenia si ordinea la locul de munca unde isi desfasoara activitatea.
- sa foloseasca rational si corect instalatiile igienico-sanitare din dotarea unitatii. Este interzisa spalarea mainilor cu benzina, cu solutii acide sau alcaline intrebuintate in procesul de productie, cu emulsii sau uleiuri de racire de la masinile unelte.
- sa nu execute lucrari, sa nu intervina si sa nu efectueze reparatii la instalatiile si utilajele pentru care nu are calificarea necesara si nu este instruit.
- sa nu consume bauturi alcoolice in timpul programului de lucru, sa nu doarma in timpul functionarii masinilor, instalatiilor sau utilajelor, ori sub autovehicule, langa masini, langa stive de materiale sau in alte locuri care prezinta pericol de accidentare.
- sa nu foloseasca echipamentul de protectie si de lucru in alte scopuri personale.
- sa pastreze si sa consume alimente in incaperi special amenajate.
- sa nu modifice starea de fapt in cazul unui accident de munca, decat cu aprobarea conducerii unitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro