Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Managementul este resursa de baza a cresterii eficientei

Contributia substantiala a managementului la cresterea eficientei, reprezinta o reflectare a sesizarii diminuarii intensivitatii activitatilor economice si sociale in ceea ce priveste energia si materiile prime, in favoarea unei intensivitati intelectuale.

Managementul contribuie in mod concret la sporirea eficientei economice prin:
- potentarea muncii de executie la nivelul fiecarui loc de munca, datorita asigurarii, ca urmare a deciziilor si actiunilor conducerii, de utilaje cu parametrii tehnici superiori, a alimentarii ritmice cu materii prime corespunzatoare integral din punct de vedere cantitativ si calitativ necesitatilor productiei, a incadrarii pe posturi de persoane care poseda pregatirea si experienta corespunzatoare, a furnizarii executantilor de informatii necesare rationalizarii muncii.
- amplificarea functionalitatilor globale a companiei, generata de rationalizarea ansamblului de conexiuni decizionale, informationale si organizationale, reflectata in cresterea gradului de folosire a capacitatilor de productie, dimensionarea judicioasa a stocurilor de materii prime, materiale, semifabricate, productie neterminata si produse finite, accelerarea vitezei de rotatie a mijloacelor circulante.
- integrarea la un nivel superior a activitatilor companiei in cadrul economiei nationale, in functie de cerintele reale ale pietei, pe baza de criterii economice, ceea ce are ca urmare economisiri absolute si relative de munca vie si materializata, atat la nivel de companie, cat si la nivelul suprasistemelor in care aceasta este integrata, concret, eficienta rezultand din imbunatatirea specializarii si cooperarii in productie, din cresterea rationalizarii aprovizionarii si vanzarilor.

Contributia managementului nu se rezuma doar la latura economica, deosebit de importanta fiind si eficienta sociala, care se refera la aspecte necuantificabile direct, dar cu multiple consecinte asupra tuturor factorilor implicati in activitatile firmelor si in primul rand asupra factorului uman.

Din cele aratate rezulta faptul ca, in prezent, managementul fundamentat pe conceptele, metodele, tehnicile, puse la dispozitie de stiinta managementului, reprezinta un vector de baza al cresterii economice. Restructurarea economiei romanesti in conditiile privatizarii si accesului capitalului strain, trecerea treptata spre o economie de piata, vor determina valorificarea crescanda a valentelor managementului de sporire a eficientei economice.

2 comentarii:

  1. foarte interesant articolul asta, m-a pus un pic la treaba, la meditatie ca sa zic asa...
    sa ai o zi buna

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro