Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Elementele transportului prin conducte

Pompele care sunt generatoare hidraulice care vehiculeaza lichidele adica maresc energia fluidelor practic incompresibile si relativ grele. Parametrii pompelor sunt inaltimea de pompare, randamentul, debitul si puterea. Din punct de vedere constructiv, pompele pot fi: 
- turbopompe centrifuge sau axiale care modifica momentul cantitatii de miscare prin intermediul unui paletaj rotoric. 
- pompe volumetrice ale caror organ de lucru este un piston sau o membrana si executa o miscare de rotatie sau translatie. 
- pompe cu jet care sunt antrenate cu ajutorul energiei hidraulice sau pneumatice ale unui lichid cu presiune mai ridicata. 
- pompe electromagnetice, care pot antrena numai lichide conductoare sau magnetice si care utilizeaza energia electromagnetica. 
- elevatoare hidraulice, care sunt instalatii gravimetrice, ce utilizeaza roti cu cupe, snec (surub) hidraulic si care sunt capabile sa ridice lichidul geodezic la o diferenta constanta. 

Compresoarele sunt masini de lucru consumatoare de energie care realizeaza cresterea presiunii gazelor sau vaporilor precum si transportul acestora. Dupa gradul de comprimare ele se clasifica astfel: 
- ventilatoare si suflante care sunt utilizate la evacuarea gazelor de ardere prin depresiune si care se mai numesc exhaustoare. 
- compresoare care si ele se clasifica la randul lor in, compresoare cu miscare de translatie si compresoare cu miscare de rotatie. 

Tevile care transporta atat fluidele cat si gazele. 

Schimbatoarele de caldura in care are loc transferul caldurii de la un fluid cu o temperatura mai ridicata (agent termic primar) catre un fluid cu o temperatura mai scazuta numit agent termic secundar folosit in procesele de incalzire, racire, vaporizare sau procese termice complexe. 

Valvele care servesc la intreruperea sau dirijarea circulatiei unui lichid sau gaz intr-o conducta cu ajutorul unei supape sau un ventil. 

Detectoare de flux care servesc la a semnala existenta sau lipsa debitului.

Vana de amestec este folosita in instalatii care produc apa calda menajera. Rolul acesteia este de a mentine constanta temperatura setata pentru apa calda utilizata, atunci cand exista variatii ale temperaturii apei calde produse de centrala. Vana de amestec este prevazuta cu un dispozitiv special care intrerupe furnizarea apei calde produse de centrala atunci cand a fost brusc intrerupta furnizarea apei reci cu care se efectueaza mixajul. 

Reductoarele de presiune sunt dispozitivele care atunci cand sunt instalate intr-un sistem, reduc si echilibreaza presiunea de intrare in sistem. In general presiunea de intrare este prea mare si variabila pentru a fi preluata direct in sistemele de apa menajera. Aceste dispozitive se prezinta cu manometru sau fara. 

Skiduri care au rolul de a masura o anumita cantitate de gaz sau petrol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro