Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Autocamioane cu platforma basculabila si remorci basculabile

Autocamioanele cu platforma basculabila destinate transportului de materiale ca: balast, nisip, pamant, cereale si deseuri, vor fi verificate inainte de plecarea in cursa asupra starii tehnice, controlandu-se de asemenea:
- existenta sigiliului pe supapa de siguranta a instalatiei hidraulice.
- daca robinetul de comanda a bascularii este in pozitia „coborare”.
- existenta celor doua cabluri de siguranta.

La remorcile basculabile se va verifica starea cuplajelor (hidraulic, de franare si de semnalizare) precum si sistemul de imperechere a remorcii cu autovehiculul tragator: carlig de tractiune, protap si lanturi de siguranta.

Dupa cuplarea remorcii cu autovehiculul tragator, se va asigura cu splint carligul de tractiune a autovehiculului tragator.

Este interzis sa se efectueze viraje stranse pentru a se evita suprasolicitarea protapului si producerea de accidente.

La descarcarea prin basculare a autocamioanelor cu platforma basculabila si a remorcilor basculabile, soferul se va sigura ca pe platforma si in raza de actiune a acesteia sa nu existe nici o persoana.

Nu se admite pornire de pe loc a autocamionului cu platforma basculabila si a remorcii basculabile inainte de a se aseza corect caroseria si de a se bloca in bolturi.

In vederea respectarii regulilor de protectia muncii remorca auto tip 2R5A este prevazuta cu o serie de inscriptionari de avertizare si cu echipament special. Astfel, pe oblonul lateral este inscriptionat:
- „Lantul intinzator se tine in permanenta inchis si intins”.
- pe oblonul din fata se gaseste fixat stingatorul de incendiu al remorcii.
- pe oblonul din spate se gaseste fixata, de oblon, o scara pentru accesul in remorca al persoanelor care manipuleaza marfurile.

Intrucat remorca nu are platforma amenajata pentru transportul persoanelor, este absolut interzis a se transporta persoane in ea. Remorca este inzestrata, in spate, cu doua triunghiuri reflectorizante pentru avertizarea in cazul cand stationeaza decuplata de autovehiculul tractor.

In cazul cand unul sau ambele triunghiuri ale remorcii au fost pierdute, este absolut obligatoriu ca la stationare indelungata, sa se instaleze, atat in fata, cat si in spate, cate un triunghi reflectorizant. La descarcarea remorcii se vor desface inchizatoarele oblonului lateral, pe cat posibil simultan, iar persoanele care efectueaza aceasta operatie nu vor stationa in fata oblonului care se deschide.

La transportarea sarcinilor cu volum mic si greutate mare, acestea se vor ancora cu atentie, pentru a evita accidentele datorita deplasarii sarcinii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro