Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cum sa-ti echipezi un birou profesional cu DepozitulDePapetarie ?

Inceputul de an este de obicei prilej de facut planuri noi pentru unii, dar pentru mine, uneori, incepe cu o demisie. Lucram de mai mult timp, in domeniul auto, la o firma in departamentul vanzari piese auto. Trebuia sa ma prezint la departamentul personal, ca sa primesc salariul in functie de realizari si “marja bruta”. Marja bruta era un sistem interesant, parca creat de un doctor in economie, dupa care eram recompensat pentru vanzarile din luna precedenta. Marja bruta era bine gandita ca sa-ti diminueze salariul in functie de toanele patronilor. Astfel au gasit o ghidusie prin care primeai o penalizare substantiala la salariu daca un client de-al tau nu platea o factura sau avea o restanta de plata. O data primita penalizarea, chiar daca, sa zicem, clientul in viitor achita respectiva restanta, tu nu mai primeai la salariul urmator banii retinuti in urma penalizarii. Prin urmare, merg la personal unde mi se comunica ca am luat inca o penalizare la salariu pentru ca aveam un client cu o restanta de plata. Era a treia sau a patra luna consecutiva cand primeam o penalizare la salariu. Mi s-a intunecat vederea, am simtit cum sangele mi se urca la cap si incep sa explodez de nervi, cred ca eram in stare de orice, n-am mai rezistat si mi-am dat demisia pe loc.

Am facut o plimbare mai lunga ca sa ma calmez, sa-mi pun ordine in idei si sa gasesc o solutie pentru viitorul meu, care nu era deloc “roz”. Cu cat analizam situatia pe toate fetele, mi se parea ca singura solutie mai buna este sa pornesc pe un drum propriu. Aveam nevoie de o firma ca sa-mi pot continua activitatea. Astfel am analizat toate posibilitatile ca sa pot porni pe noul drum cat mai repede. In cateva zile am achizitionat o firma careia i-am schimbat obiectul de activitate, am pus pe picioare rapid un site, mi-am updatat toate programele de identificare piese auto, am facut publicitate pe internet si cu un optimism debordant am pornit la drum pe cont propriu.

Registru A4
Totul mergea aproape bine, imi lipsea totusi un birou echipat cu tot ce ai nevoie pentru desfasurarea unei activitati de vanzari. Cum nu dispuneam efectiv de prea mult capital, nu-mi permiteam sa inchiriez un spatiu special pentru activitate in cel mai scurt timp sau sa echipez unul. Singura solutie de moment era ca sa transform o camera din locuinta intr-un birou si un mic depozit. Familiarizat cu internetul, am decis sa arunc o privire ca sa vad cateva oferte pentru birotica. Gasesc usor un magazin online cu tot ce aveam nevoie pentru inceput, asa am descoperit depozituldepapetarie.ro un loc unde gasesti tot ce-ti trebuie pentru un birou profesionist.

Totul a mers binisor toata saptamana, incepeam sa ma obisnuiesc cu noul statut si chiar ma simteam bine, asta pana cand am mers la contabil si mi-a trantit inca o lista cu chestii ce trebuiau achizitionate rapid. Ajung acasa terifiat si ma apuc sa caut in DepozitulDePapetarie toate pozitiile primite de la contabil, tot felul de tipizate, registre de casa, registre jurnal, registre inventar si alte registre jurnal, de a caror existenta habar nu am avut pana in momentul de fata. Nici in ziua de azi nu mi-e clar la ce foloseste atata hartogarie pentru a desfasura o activitate comerciala.

Hartie copiator
Incet, fara sa-mi dau seama, am inceput sa am tot mai multe hartii, registre si jurnale care trebuiau cumva organizate, ca se le gasesc cand mi le cerea contabilul sau oricine altcineva. N-am avut incotro si trebuia sa-mi organizez biroul cat mai rapid. Vrand-nevrand a trebuit sa achizitionez cateva produse de birotica, dosare, bibliorafturi si un depozitar de documente, pe care le-am gasit pe toate in DepozitulDePapetarie. O zi intreaga am consumat ca sa le pun pe toate in ordine si sa le organizez pe “caprarii”. Dupa ce-am terminat cu aranjarea hartiilor, m-am gandit ca am terminat cu biroul si este complet, dar m-am inselat. Cand mi-era lumea mai draga s-au apucat clientii sa ma sacaie sa le dau si oferte tiparite sau sa le trimit prin fax, nimic mai rau, mai ales ca bugetul era cum era. N-am avut incotro si a trebuit, obligat de situatie, sa pun in functiune o imprimanta si un fax urgent. Asa ca am apelat din nou la colaborarea cu DepozitulDePapetarie, unde am gasit un multifunctional Epson Stylus PX830FWD exact pe gustul meu, in plus aveam de unde alege consumabilele de papetarie, in special hartie copiator si rola fax. 

Multifunctional Epson
Vanzarile erau satisfacatoare si chiar optimiste pentru inceput. Cererile de oferta si comenzile curgeau zilnic, telefonul suna fara oprire, mailurile veneau in cascada, eram intr-un fel coplesit de situatie, foloseam un caiet in care notam cererile telefonice, dar din graba si neatentie scriam pe unde apucam in caiet, coduri de piese, numere de telefon, cereri de oferte si la final nu mai stiam care cu care se imbina. Trebuia neaparat sa iau masuri si in cazul acesta. In plus in fiecare weekend acordam destul timp pentru a indosaria si organiza hartiile adunate peste saptamana. De nevoie am apelat din nou la DepozitulDePapetarie online, pentru cateva repere. Pentru arhivare era necesar un perforator, un capsator, agrafe si capse de rezerva. Am solutionat si organizarea caietului prin achizitionarea unor post-it-uri, pe care le-am folosit cu succes de fiecare data cand luam o comanda sau oferta telefonica, astfel am putut sa le pun in ordine si sa le rezolv pe rand. In mai putin de trei saptamani aveam deja un parteneriat avantajos pentru mine, cu DepozitulDePapetarie, de care eram extrem de multumit, prin intermediul caruia am organizat primul meu birou la inceput de an, pe care ar fi invidiosi oricare dintre fostii mei colegi de munca.

Aparat cafea Briel
In scurt timp am sesizat ca am inca o problema de care trebuia sa scap. De fiecare data cand primeam pe cineva la birou, eram prins in off-side pentru ca nu aveam nimic pregatit pentru protocol ca intr-un birou profesionist. Ma tot gandeam de ceva timp cum sa rezolv problema protocolului, sa-mi usurez munca si sa scap de situatiile penibile in care eram pus uneori. Salvarea a venit tot de la DepozitulDePapetarie, unde am gasit in sectiunea “Produse protocol” tot ce-ti pofteste inimioara pentru protocol. Mi-a atras atentia un aparat de cafea Briel SM200 cu steamer pentru lapte si ceai, care te poate scoate din orice incurcatura si poti satisface toate pretentiile unui musafir de afaceri. In plus produsele ce tin de protocol le poti gasi pe toate la un loc la preturi de depozit.

Breloc Trabi
Stim cu totii ca publicitatea este spiritul comertului, astfel am descoperit in momentul in care am vrut sa fac si o campanie de publicitate, ca DepozitulDePapetarie comercializeaza niste brelocuri simpatice cu imagini auto. Nici nu se putea mai bine, brelocurile erau perfecte si veneau ca o manusa domeniului meu de activitate. Am fost incantat de efectul si feedback-ul pozitiv al clientilor carora la fiecare comanda, peste o anumita suma, le ofeream cate un cadou simbolic “indragitul Trabi” cu aer nostalgic. Minima investitie in brelocuri s-a reintors inzecit, regasindu-se in cresterea comenzilor si a incasarilor in scurt timp.

Cheia succesului in afaceri
Orice activitate privata dorim sa facem, sau dorim sa incepem o noua activitate pe cont propriu avem nevoie intotdeauna de un birou echipat cu toate cele necesare, iar cea mai buna si accesibila solutie este DepozitulDePapetarie, unde gasesti tot ce ai nevoie la cele mai bune preturi de depozit. In plus la DepozitulDePapetarie vei fi mereu tratat ca un prieten, nu ca un simplu client, iar pentru companii se ofera programe corporate personalizate, perfecte pentru orice business. DepozitulDePapetarie este “cheia succesului” in orice afacere.

Articol scris pentru Blogal Initiative.

2 comentarii:

  1. Articolul este interesant si bine structurat

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru aprecieri, sper sa fie de folos celor care pronesc o activitate pe cont propriu si n-au un spatiu amenajat pentru birou, asa cum am facut si eu.

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro