Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Toti merita o a doua sansa

Oamenii suntem si facem greseli in viata unele mai mari altele mai mici, astfel din varii motive unii dintre noi ajungem la inchisoare sa ispasim o pedeapsa cu privare de libertate. Marea problema apare cand detinutul este lasat si abandonat de societate in regimul penitenciar romanesc care, trebuie sa recunoastem, nu este unul dintre cele mai preformante sisteme de detentie. Cu toate acestea ajuns in penitenciar marea majoritate dintre detinuti constientizeaza greselile facute si incearca sa se reabiliteze prin forte proprii si cu un mic ajutor din partea societatii. Chiar daca in perioada de detentie detinutul a depus eforturi si s-a comportat exemplar dupa ispasirea perioadei de detentie el devine extrem de vulnerabil cand este nevoit sa se reintegreze in societate.

A doua sansa
Nu toti detinutii au noroc sa fie sustinuti de familie sau cunoscuti si dupa eliberare, iar majoritatea intampina reale greutati in reintegrarea in societate si gasirea unui loc de munca care sa le asigure o viata decenta si sa-i tina departe de tentatii. Daca le ingradim sansa de a se reintegra in societate dupa ispasirea unei pedepse privatoare de libertate, singuri fostii detinuti nu pot face acest pas fiind supusi discriminarii atat in gasirea unui loc de munca dar si asa in general. Este ingrozitor de mare numarul si procentul recidivistilor, al celor care au ratat sansa unei reintegrari in societate, care efectiv dupa recidiva si cresterea pedepsei cu detntia sunt aproape pierduti pentru societate, devenind un fel de detinuti pe viata pentru care regimul penitenciar este singura lor cale de supravietuire.

Eu cred ca este necesar sa acordam o a doua sansa tuturor detinutilor si sa nu-i condamnam in continuare pentru o greseala pe care au ispasit-o deja si sa le oferim o sansa se se reintegreze in societate si sa poata duce un trai decent departe de tentatii.



Fiecare om merita sa primeasca o a doua sansa si este important pentru noi toti sa sustinem reintegrarea fostilor detinuti si sa le oferim o a doua sansa, multi dintre ei vor reusi sa duca o viata normala chiar daca in trecut au facut greseli, au constientizat ca au urmat un drum gresit, ei pot renaste oferindu-le o sansa ei se pot reintegra mai usor in societate dupa o detentie.

In acest sens programul suntemprodusulmediului.ro isi propune formarea profesionala si certificarea competentelor pentru detinutii aflati in regim deschis si semideschis. Proiectul se ocupa cu pregatirea si motivarea angajatilor penitenciarelor pentru o interactiune mai buna cu detinutii. In plus prin cooperarea cu posibili angajatori, parteneri sociali si reprezentanti ai comunitatii, se incearca sa li se ofere fostilor detinuti o a doua sansa prin care sa se reintegreze in societate si sa avem cat mai putine recidive si cat mai putine destine tragice. Eu sunt decis sa ofer unui detinut o a doua sansa, dar tu o vei face?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro