Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Rolul transportului rutier in turism

Transportul rutier se situeaza pe primul loc in derularea traficului turistic, atat pe plan international cat si intern. Se realizeaza cu ajutorul autocarelor, autobuzelor, microbuzelor, autoturismelor.

Autocarele si microbuzele se folosesc in forme organizate de turism, pentru transporturile in grup, fiind administrate de firmele organizatoare de turism.

Autoturismele utilizate sunt de regula proprietatea turistilor, dar pot apartine si societatilor specializate, care le ofera prin sistemul de inchiriere, cu sau fara conducator auto. Optiunea majoritara a turistilor pentru transportul rutier este motivata de avantajele pe care le ofera, in mod deosebit, autoturismul, adica - libertatea de miscare, accesabilitatea in locuri in care nu pot patrunde alte mijloace de transport, atractivitatea voiajului, costurile calatoriei.

Datorita acestor calitati autoturismul devine tot mai prezent in formulele combinate de transport. Dinamica transportului rutier este direct influentata de gradul de dezvoltare a retelelor de drumuri, in privinta densitatii acesteia si mai ales a calitatii, la care se mai adauga numarul statiilor de intretinere/reparare (service-uri), semnalizarea orizontala si verticala (marcaje, indicatoare).

Costul calatoriei este avantajos, cheltuielile de transport ramanand relativ constante, indiferent de gradul de ocupare. Se apreciaza ca in cazul traficului rutier turistic, transporturile detin 70 % din media transporturilor iar traficul rutier turistic international din Romania ajunge la 50 %.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro