Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Avantajele transporturilor paletizate

Dupa cum am mai aratat in alt articol, in interiorul uzinelor, paletizarea aduce economii importante prin reducerea costului manipularii. In plus stivuirea paletelor permite sa se limiteze suprafata de inmagazinare, care in general are un pret ridicat calculat pe metru patrat.

Paletizarea mai are insa si alte efecte favorabile. Astfel devine posibila o simplificare a operatiilor de predare-primire a marfurilor prin numararea incarcaturilor paletizate in locul numararii pieselor izolate.

Pentru anumite marfuri fragile se reduce riscul avariilor si distrugerilor inlocuind manipularile manuale, bucata cu bucata prin manipularea mecanizata a intregii palete.

Utilizarea transportului paletizat prezinta un interes deosebit si prin aceea ca paletele sunt preparate pentru expediere chiar in procesul de fabricatie, iar marfurile pot ramane grupate pe palete de-a lungul intregului proces de transport pana la punctul de distributie sau de consum.

In prezent sistemul productie - depozitare - transport - consum este studiat in ansamblul sau ca un sistem unic de transport. Paletizarea intereseaza in mod direct pe transportatorii insasi. Efectele pozitive ale paletizarii se reflecta in:
- reducerea operatiilor de incarcare - descarcare in transporturile auto pe distante scurte.
- reducerea duratei de incarcare - descarcare a vagoanelor de cale ferata la linii industriale sau publice.
- reducerea operatiilor de introducere - scoatere a marfurilor in transcontainere.

De asemenea paletizarea ofera un ajutor indispensabil in traficul de colete usurand operatiile de primire, predare si triere. Datorita acestor efecte, administratiile de cai ferate favorizeaza utilizarea paletizarii de catre beneficiarii de transport prin urmatoarele trei metode principale:
- pun la dispozitia beneficiarilor in schimbul unei taxe acceptabile, palete si boxpalete proprietatea cailor ferate.
- permit schimbul de palete cu acei beneficiari care sunt dotati cu palete si boxpalete agreate.
- acorda tarife preferentiale marfurilor paletizate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro