Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cum am invatat limba engleza in facultate

Am terminat liceul cu medie peste 9 la BAC si toata vara m-am gandit spre ce facultate sa ma orientez fiind oarecum indecis. In august am primit intamplator de la un amic o brosura cu admiterea la Babes-Bolyai, unde am gasit Facultatea de Stiinte Politice, la care se intra fara examen de admitere, fiind parca prima facultate la care admiterea era doar pe baza mediei de la BAC, n-am mai stat pe ganduri si am zis aici e de mine. In septembrie cand am mers la inscriere am avut un soc sa constat ca pe 30 de locuri erau deja inscrisi peste 1600 de canditati, am ramas putin in cumpana si am zis ca nu are sens sa ma inscriu pentru ca nu aveam sanse reale neavand 10 in BAC. Am iesit dezamagit si m-am gandit, hai sa merg in cladirea Universitatii, care era situata peste drum, ca sa vad ce facultati mai sunt. Cum am intrat in cladire, fara sa sesizez, am urcat la primul etaj si am dat de Facultatea de Istorie, astfel dintr-o data m-am luminat si am zis hai sa-mi incerc norocul chiar daca se dadea examen de admitere, terminand Istorie Stiinte Sociale, ma gandeam ca trebuie sa dau examen, ca sa vad macar cum ma situez chiar daca nu preconizam ca o sa fiu admis. Cu putin noroc am reusit sa intru la istorie si culmea chiar cu bursa din primul semestru.

Curs Cambridge - CAE
In timpul facultatii am avut un singur semestru Limba Engleza, un curs super lejer, din punctul meu de vedere, care nu a pus nimanui probleme. Am stat in camin in timpul facultatii unde aveam internet si calculator in camera, era prima daca cand aveam acces nelimitat la internet, pana atunci nu prea am avut tangenta cu internetul si nici nu eram un mare pasionat de jocuri, chiar foarte rar mai mergeam uneori la cate un netcaffe. Acum in camin situatia era alta cu internet la discretie, am sesizat ca nu stapanesc limba engleza la un nivel la care sa-mi permita sa inteleg si sa citesc termeni tehnici sau sa navighez pe situri in limba engleza. In plus toate programele erau doar in limba engleza si de fiecare data cand aveam o problema cu calculatorul sau cu instalatul unui program, trebuia sa apelez la colegii de camin care erau studenti la informatica. Apoi era moda filmelor pe CD, care majoritatea nu aveau subtitrare in limba romana, ma uitam la filme si nu intelegeam toate replicile, o situatie destul de jenanta, ca sa nu mai vorbim de faptul ca erau o gramada de jocuri care se puteau juca in retea toate in limba engleza si eu nu stiam sa fac setarile pentru personaj sau pentru a ma putea loga la retea. 

Curs IELTS
Nu mi-au trebuit multe zile in care sa-mi dau seama ca trebuie sa invat limba engleza la un nivel mai avansat ca sa ma pot descurca mai usor cu aplicatiile, navigatul pe internet, jocurile in retea si vizionatul filmelor. Am decis sa incep sa studiez intensiv limba engleza singur, astfel am facut rost de cursuri, brosuri de pe internet si am inceput sa citesc, sa ma documentez individual. Vedeam cu satisfactie ca imi imbogateam cunostintele de engleza pe zi ce trecea, am inceput sa invat termeni tehnici ce tineau de calculatoare si sa citesc tuturiale si forumuri in limba engleza. In anii de facultate, individual am reusit sa invat limba engleza la un nivel mai avansat, o decizie pe care ulterior la licenta chiar mi-am dat seama ca a fost foarte bine luata. In ultimul semestru din facultate, am primit o lovitura prin care eram obligati sa dam un atestat de limba straina la Facultatea de Litere, fara acest atestat Alpha nu puteam intra in licenta.

Am primit de la secretariat hartia cu care trebuia sa ne prezentam la testul de engleza de la Facultatea de Litere, atunci am aflat ca studentii care detin atestat TOEFL sau Cambridge, trebuiau sa duca doar o copie dupa atestat si erau scutiti de testul la engleza. Sincer atunci multi dintre colegi, printre care ma numaram si eu am auzit pentru prima data de aceste atestate, neavand niciunul dintre ele am dat testul la engleza pe care l-am luat destul de usor datorita deciziei de a invata limba engleza luata in primul an de facultate. Cu atestatul Alpha luat, am dat licenta si am terminat facultatea cu bine.

Curs TOEFL iBT
Acum daca stau si fac o retrospectiva daca as fi avut posibilitatea si ocazia de a opta pentru cursuri de vara de limba engleza in timpul vacantelor cred ca le-as fi urmat fara sa mai stau pe ganduri si mi-ar fi fost de o reala utilitate, atat in liceu, facultate dar si ulterior in viata adulta, mai ales ca in zilele noastre este o cerinta o limba straina de circulatie internationala la angajare in orice companie, dar in special se cere limba engleza.

Din proprie experienta recomand liceenilor si studentilor cursurile de vara din cadrul Shakespeare School, ca fiind cea mai buna decizie pentru ati imbunatatii cunostintele de limba engleza si a obtine un atestat de limba recunoscut la nivel international. Fiecare curs de engleza te ajuta sa iti dezvolti cunostintele generale de limba engleza dar te pregateste si pentru obtinerea unui certificat recunoscut international (Cambridge, TOEFL sau IELTS). Certificatul iti atesta priceperea la limba engleza si iti deschide oportunitati interesante nu doar de educatie, ci si de cariera. Pe oricare dintre cele de mai jos il alegi, el poate inlocui proba de competenta lingvistica sau testul de limba straina (engleza) la Bacalaureat sau Licenta.

Curs Shakespeare School
In plus daca vrei sa te convingi de metoda de predare Shakespeare School? Esti invitat sa te bucuri de o LECTIE GRATUITA! Optional, poti beneficia de TESTAREA GRATUITA a nivelului de cunostinte (lectia gratuita si testarea sunt valabile doar daca nu esti deja cursant Shakespeare School). Cu siguranta cursurile de limba engleza tinute de Shakespeare School sunt cea mai buna optiune pentru a invata si a obtine un certificat recunoscut international (Cambridge, TOEFL sau IELTS).


2 comentarii:

  1. Bună, ce broșuri și materialele te-au ajutat la învățarea limbii engleze?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună, ce broșuri și materialele te-au ajutat la învățarea limbii engleze?

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro