Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Asigurarea auto pentru riscuri speciale

Asigurarea pentru riscul de furt la auto reprezinta o forma de asigurare speciala care acopera riscul de furt al intregului autovehicul si de cele mai multe ori al unor parti componente si accesorii. 

Riscurile asigurate in baza acestei conditii sunt: 
- insusirea arbitrara a autovehiculului de catre terte persoane. 
- furtul autovehiculului sau al unor componente si accesorii din dotarea acestuia, prin efractie sau prin acte de violenta. 
- pagubele produse autovehiculelor ca urmare a furtului sau a tentativei de furt. 

Excluderile pentru aceasta conditie sunt: 
- daca organele politiei nu confirma furtul sau tentativa de furt, ori daca la acestea nu s-a inregistrat o reclamatie in legatura cu furtul sau tentativa de furt.
- daca, dupa comiterea furtului sau a tentativei de furt, paguba s-a marit prin neluarea intentionata de catre asigurat a masurilor pentru limitarea ei, pentru partea de paguba care s-a marit, in cazul in care aceste fapte rezulta din actele incheiate de organele de drept (politie sau alte organe de cercetare).
- daca la comiterea furtului sau a tentativei de furt au luat parte persoane din familia asiguratului sau din serviciul acestuia, in cazul in care aceste fapte rezulta din actele incheiate de organele de drept (politie). 
- daca in timpul cat autovehiculul nu era folosit, iar conducatorul auto l-a parasit, nu i s-a scos cheia din contact si nu i s-au incuiat usile cu exceptia cazurilor cand autovehiculul se afla intr-o incapere incuiata. 
- daca in momentul furtului sau al tentativei de furt, autovehiculul era desfacut in partile sale componente, cu exceptia cazurilor in care furtul sau tentativa de furt s-au produs prin efractie in incaperea in care se afla autovehiculul desfacut in partile sale componente. 
- pentru furtul integral al autovehiculului inchiriat pe baza unei licente oficiale sau a carui inchiriere a fost mentionata expres printre modurile de utilizare ale acestuia, in cazul in care furtul a avut loc in timpul perioadei de inchiriere. 
- pentru bunurile din autovehicul, altele decat cele din dotarea acestuia, daca nu au fost cuprinse in asigurare, in mod expres, prin acordul partilor. 

In caz de neindeplinire a obligatiilor asiguratului, societatea de asigurare are dreptul sa refuze plata despagubirii daca din acest motiv nu a putut determina cauza producerii evenimentului asigurat si intinderea pagubei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro