Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

O alta clasificare a tractoarelor

Tractoarele pot fi utilizate pentru diferite aplicatii precum in agricultura, silvicultura, transporturi, contructii etc.

Tractoarele de utilizare generala pot fi pe roti sau pe senile si sunt folosite la executarea unor lucrari agricole precum arat, semanat, grapat, recoltat, dar si la unele lucrari de constructie. Garda la sol a acestor tractoare este de 270-350 mm. In prezent prin notiunea de tractor de utilizare generala se refera in special la tractoarele pe senile.

Tractoarele universale care formeaza o grupa a tractoarelor pe roti si se caracterizeaza prin lumina de transport mare, chiar variabila, ecartament reglabil si o gama mare de viteze. Se pot utiliza pentru lucrari agricole, transporturi si in exploatari forestiere. Aceste tractoare se deosebesc de cele cu destinatie generala prin aceea ca au o garda la sol mai mare 400-750 mm, de cele mai multe ori variabila, poseda posibilitatea de modificare a ecartamentului si au o mare gama de viteze.

Tractoare specializate care printr-o constructie speciala sunt adaptate pentru lucrari deosebite. Din aceasta grupa fac parte tractoarele pentru gradini, livezi, vii, orezarii, plantatii de ceai, bumbac, culturi de plante cu port inalt - tractoare portal. Tot din aceasta categorie fac parte tractoarele destinate pentru regiuni deluroase si de munte, lucrari in panta precum cele forestiere, tractoare pentru terenuri mlastinoase (irigatii, desecari, indiguiri, corectari ale cursurilor raurilor) etc.

Sasiuri autopropulsate sunt tractoare pe rotii de constructie speciala la care motorul si transmisia sunt plasate in zona puntii din spate, spatiul dintre cele două punti este liber si poate fi utilizat pentru montarea diferitelor masini, dispozitive si instalatii de lucru sau a platformelor de transport. Toate sasiurile autopropulsate pot fi impartite in doua grupe: universale si specializate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro