Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Flooding

Flooding (inundare) este o tehnica veche care se poate folosi de asemenea pentru rutare in retele de senzori. Aceasta tehnica consta in faptul ca fiecare nod ce primeste pachete de date sau pachete administrative face un broadcast cu acestea pana cand un numar maxim de hopuri este atins pentru acel pachet sau pana cand destinatia pachetului este chiar nodul insasi. Flooding-ul este o tehnica cu caracter reactiv si nu necesita o intretinere costisitoare a topologiei ori algoritmi complicati de descoperire a rutelor. 

Totusi are unele deficiente: 
- implozia: situatie in care mesaje duplicat sunt trimise aceluiasi nod. De exemplu daca nodul senzor A are N noduri senzori vecini care sunt de asemenea si vecinii nodului senzor B atunci senzorul B primeste N copii ale mesajului trimis de nodul A. 
- overlap: daca 2 noduri sunt in aceeasi regiune de observatie, amandoi pot simti aceeasi stimuli aproximativ in acelasi timp. Ca rezultat senzorii vecini vor primim mesaje duplicat.
- nu tine cont de resurse: Acest protocol nu tine seama de resursele de energie disponibile. Este nevoie de un protocol constient in ceea ce priveste resursele care sa contabilizeze cuantumul de energie disponibil in fiecare moment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro