Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

De ce este necesara laminarea?

Daca nu este laminat, atunci asupra materialelor pot avea influenta factori negativi din mediul inconjurator, in primul rand razele UV ale soarelui, rafalele de vant si umeditatea. Componenta ultravioleta ce face parte din spectrul razelor solare actioneaza asupra hartiei si asupra cernelei. Produsele poligrafice, ce sunt supuse actiunii razelor solare, isi pierd vitalitatea si intensitatea culorilor urma carora imaginea se deterioreaza. 

O solutie a problemei a devenit inventarea peliculelor pentru laminare cu functii protectoare a imaginilor de actiunile razelor solare. Datorita structurii sale, peliculele absorb o parte considerabila din razele UV ce cad pe ele, in acest mod, micsorand considerabil actiunea lor asupra suprafetei laminate. Specialistii au constatat ca, protejarea contra razelor UV cu ajutorul laminarii, mareste longevitatea imaginilor, in mediu, de 5-6 ori, iar uneori si mai mult. Astfel, daca se planifica o longevitate mare a produsului publicitar, atunci el trebuie pur si simplu de "impachetat!". 

Acum sa cercetam periculul actiunii vantului asupra suprafetei imaginii. Rafalele de vant, permanent, in fiece zi actioneaza asupra materialelor outdoor, provocand, deseori daune considerabile obiectului publicitar. Desigur, mult depinde si de calitatea montarii, si de proprietatile hartiei si de termenul pentru care a fost amplasata reclama vizuala. Insa, totusi se poate fi spus cu toata increderea ca pelicula pentru laminare (chiar si cu cea mai subtire pelicula), mareste rezistenta chiar si unei hartii dense sintetice. Accentul se pune numai pe calitatea laminarii. 

Nu in ultimul rand apa. Cat de impermiabila ar fi hârtia, totusi, atarnand o perioada cateva ore la aer liber, ea absoarbe umezeala. Poate oare sa o protejeze laminarea? Desigur, fiindca pelicula, reprezinta un sandwich stratificat din polietilenteroftalat sau polipropilena, etilvinilacetat (in dependenta de tipul peliculei), nu permite apei sa treaca in nici un caz. 

Actiunea caror factori externi mai poate fi inlaturata in urma unei impachetari calitative in pelicula? Orice pete de murdarie, stratul de praf, astfel incat toate acestea pot fi pur si simplu spalate de pe suprafata imaginii laminate fara a produce vreo dauna imaginii. Acum vom spune cateva cuvinte despre avantajele si proprietatile suplimentare, ce sunt obtinute de imagine in urma laminarii. Este stiut faptul ca pelicula pentru laminare poate fi cu suprafata matt sau glossy. In dependenta de factura peliculei, efectul optic al imaginii poate fi diferit. Pelicula cu suprafata glossy ridica imaginea, culorile sunt mai vii, mai naturale, mai conturate. Pelicula cu suprafata matt face imaginea vizual mai plata, mai uscata, ascunde greselile mici ale imprimarii. Pelicula cu suprafata matt garanteaza lipsa luciului, sclipirilor si o distribuire uniforma a luminii ce cade pe suprafata imaginii. 

Trebuie mentionat ca peliculele speciale au domenii de utilizare foarte multe si asortimentul lor este foarte mare. O parte importanta o detin peliculele pentru laminare la rece. Tipul dat de pelicule este deosebit de actual pentru sign maker-i, avand in vedere utilizarea in scara larga a imprimarii cu cerneala pe baza de solventi pentru outdoor. Materialele utilizate pentru o astfel de imprimare nu suporta foarte bine incalzirea, din aceasta cauza modul de laminare la cald pentru ele nu este recomandat. Special pentru ele si au fost elaborate peliculele, ce permit o laminare calitativa la rece (la temperatura de camera sau la o incalzire foarte mica). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro