Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Implantul dentar de la vis la realitate

Un zambet frumos cu o dantura perfecta imaculata reprezinta visul oricarui om de pe planeta, iar pentru acesta suntem dispusi sa facem totul chiar multe sacrificii. Cu noile inventii si descoperiri stiintifico-tehnice din domeniul stomatologiei acest lucru este posibil chiar daca nu avem o dantura perfecta sau avem dinti lipsa acestia pot fi inlocuiti prin implanturi dentare, printr-o simpla interventie chirurgicala, fara durere, eficienta si de durata. Ideile preconcepute ale oamenilor cu privire traumele si esecul unor lucrari stomatologice, exista inca dar acestea trebuie tratate in ziua de azi cu scepticism, pentru ca nu mai poti compara un cabinet stomatologic de acum 20-30 de ani cu unul actual dotat cu aparatura de ultima generatie, la fel cum o lucrare si modul de efectuare a ei de acum cativa ani nu mai este de actualitate. Pentru a intelege mai bine diferentele imaginati-va cum arata o masina acum 20 de ani si ce dotari tehnice are o masina noua astazi, evolutia este evidenta. Tot asa se poate face o comparatie cum arata si functiona un computer acum 20 de ani si cum arata si ce poate face unul azi. Aceeasi situatie si evolutie tehnica este prezenta si in stomatologie, unde traumele si esecul unei lucrari dentale au fost eliminate. 

Putini dintre noi pot spune ca n-au fost niciodata la un cabinet stomatologic pentru o consultatie sau pentru o lucrare, sau mai multe lucrari. Prima data cand am facut cunostinta cu medicul stomatolog a fost la o varsta frageda, cred ca aveam vreo 5 ani si trebuia sa-mi extraga incisivii de lapte din maxilarul superior. Experienta a fost deosebit de traumatizanta pentru varsta mica la care eram dar si din cauza aspectului acelui cabinet si al dotarilor ce le avea. Experienta am trait-o intr-un cabinet stomatologic de policlinica in timpul comunismului, inca mai imi aduc bine aminte acel scaun rece din piele maro inchis si culoarea vopselei crem deschis a piciorului si a bratului mobil, pe alocuri scorojita si ruginita, urmele de rugina erau prezente si in recipientul metalic de langa scaun, dar cel mai mult am fost inspaimantat de ustensilele metalice si arsenalul medicului cu care am fost terorizat. Ca trauma sa fie totala extractia a fost facuta fara anestezie pentru ca eram prea mic pentru anestezie injectabila si nu aveau in dotare un spray sau alt fel de anestezie, cel putin asta era procedura la policlinica unde am fost in anii ’80. Inca tin bine minte ca mama ma tinea de cap si o asistenta de manute, iar medicul stomatolog un om foarte mare, a rezolvat repede extractia celor doi dinti de lapte, am plans de durere si de frica mult timp. Experienta traumatizanta din copilarie la stomatolog, a fost o sperietura excelenta si invatatura de minte in viitor pentru a avea grija de dantura noua. Astazi un cabinet stomatologic dotat cu aparatura de ultima generatie arata cu totul altfel, atmosfera este una prietenoasa si profesionista, iar atitudinea medicilor este ireprosabila, dedicata pacientilor si rezolvarii nevoilor cele mai diverse, fara traume si urmari nedorite. 

Evolutia tehnica si stiintifica in ultimii ani, vizibila de la an la an, intr-un mod rapid cu efecte nebanuite acum 30-40 de ani se simte si in stomatologia actuala, mai ales cand vine vorba despre implanturi dentare. Implanturile dentare sunt optiuni noi atat pentru medicii stomatologi cat mai ales pentru pacienti, pentru care pierderea dintilor din varii motive nu inseamna obligatoriu o proteza dentara tinuta in batista sau intr-un pahar cu apa, sau o modalitate de a speria nepoteii. Daca aruncam o privire in istorie observam ca implanturile dentare nu erau necunoscute civilizatiilor antice, care au constientizat importanta unei dentitii bune si efectele negative asupra starii generale de sanatate a pierderii dintilor. Diferitele populatii si civilizatii isi modelau dintii si ii acopereau cu diferite materiale, totusi exista dovezi arheologice din Egipt si America Latina, unde s-au realizat implanturi de fildes, obsidian sau chiar dinti luati de la donatori aflati in pozitii inferioare ale societatii ca sclavi sau saraci, iar cand nu existau donatori s-au incercat implanturi de la animale domestice. Practica implanturilor de la donatori dar si incercarile diferitelor materiale cum ar fi portelan, aur, argint sau platina, cat si aplicarea diferitelor forme pentru a imbunatati stabilitatea implantului in os s-au dovedit ineficiente in timp. 

Descoperirea anesteziei generale si apoi a celei locale au revolutionat stomatologia moderna astfel incat anestezia a eliminat durerea si a permis medicului sa prelungeasca diferiti timpi operatori pentru finalizarea unor procedee terapeutice in stomatologie. Adevarata revolutie in stomatologie a realizat-o implanturile orale. Implantologia orala a rastrunat conceptii, a permis dispunerea unor stalpi suplimentari si a adus un suflu nou in protetica, generand o noua protetica. 

Printre parintii implantologiei moderne identificam pe Moses Strock care inregistreaza un prim succes in implantul dentar, folosind un aliaj din cobalt-crom-molibden, numit vitallium. Strock insereaza implantul din vitallium imediat dupa extractie, fara complicatii post-operatorii, totusi au existat si reactii adverse in unele cazuri. 

De numele lui Leonard Linkow se leaga implanturile de tip lama, pe care le-a inregistrat ca succes in anii ’60, folosind un aliaj de crom-cobalt. Ulterior forma, structura si suprafata acestor implante de tip lama au evoluat necontenit. Marele inconveninet al acestor tipuri de implant lama este faptul ca in cazul unui esec, totdeauna se pierdea o masa osoasa masiva din maxilar, motiv pentru care a fost abandonat de majoritatea stomatologilor. 

Implanturi dentare tip lama

Cercetatorul Dr. Per Ingvar Branemark a descoperit accidental insusirea titanului ca biomaterial, in urma unui experiment pe animale, a descoperit ca dispozitivul de titan inserat in os, dupa un timp se fixeaza bine in os intr-o ancorare osoasa puternica. Primul implant dentar din titan a fost realizat de Dr. Branemark in 1965 pe un voluntar uman, sub forma unui surub, obtinand un real succes. 

Implant dentar tip surub

Dezvoltarea continua a cercetarilor si aportul parintilor implantologiei in realizarea cu succes a implanturilor dentare aduc o credibilitate remarcabila tehnicii de implant dentar. Conceptia de osteointegrare, regenerare tisulara dirijata, grefele osoase, interventiile de ridicari sinusoidale au contribuit la extinderea indicatiilor implanturilor dentare si la cresterea ratei de succes. 

Cu alte cuvinte implantul dentar reprezinta o radacina dentara artificiala si este utilizat in stomatologie in scopul sustinerii unei restaurari asemanatoare unui dinte. Din punct de vedere tehnic implantul dentar este un surub de dimensiuni mici, prevazut cu spire, de forma unei radacini dentare, confectionat din titan biocompatibil cu tesuturile din cavitatea bucala, trecand prin cele mai meticuloase controale sanitare, de la fabricare si pana la plantarea acestuia in osul pacientului. Implantul de titan, este o piesa de mare precizie, conceputa sa reziste la sarcini considerabile si se comporta identic ca radacina unui dinte formand o radacina dentara artificiala. Surubul de titan se insereaza in osul maxilar printr-o interventie chirurgicala scurta, sub anestezie locala care nu necesita internare. Integrarea implantului in os se face fara durere intr-o perioada de pana la 6 luni, iar daca exista dureri acestea pot fi tinute sub control medical si cu ajutorul calmantelor sau analgezicelor. Dupa vindecare si integrarea implantului in os se realizeaza o baza solida, tesutul osos cuprinde efectiv partea exterioara a surubului implantat, pentru stabilitatea pe termen lung si fixarea coroanei dintelului care se aplica pe implant, relizandu-se o structura puternica, imposibil de distins de dintii naturali. Exista in practica un numar mare de posibilitati de reconstructie a dintilor lipsa, dar niciuna nu s-a dovedit la fel de eficienta ca un implant dentar. Un dinte restaurat complet este compus din trei parti implantul dentar, bontul protetic si coroana pe implant. Implantul in majoritatea cazurilor este fabricat din titan sau aliaj titan-zirconiu, bontul protetic este realizat din fibra de sticla sau din zirconiu, iar coroana care se aplica pe bont este metalo-ceramica, ceramica pe zirconiu sau realizata integral din ceramica. 

De ce implantul dentar este o necesitate? Un raspuns la aceasta intrebare il putem regasi analizand efectele dintilor lipsa care pot avea urmari evidente in modul in care o persoana mananca, vorbeste sau arata, dar mai grav este situatia in care se compromite sanatatea generala a cavitatii bucale a unei persoane, determinand o supra solicitare crescuta a dintilor vecini si permite structurii osoase de sustinere sa se deterioreze in timp. 

Este de la sine inteles de ce stomatologii recomanda in cazul dintilor lipsa un implant dentar, deoarece un implant inlocuieste un dinte lipsa fara sacrificarea tesuturilor dure dentare ale dintilor vecini. Un implant poate fi totodata suport pentru o supraprotezare mobila sau mobilizabila, cu imbunatatirea evidenta a mentinerii si stabilitatii acesteia. In aceste conditii avantajul unui implant dentar este esential, previne pierderea de tesut osos din maxilare, permite muscatul si mestecatul in mod natural, ajuta la mentinerea celorlalti dinti in pozitia naturala, favorizeaza vorbitul normal, imbunatateste aspectul facial si general, reprezinta o solutie permanenta pentru dintii lipsa si te ajuta sa poti savura din nou alimentele preferate si sa te bucuri de viata la maxim. Nu trebuie uitat faptul ca un implant dentar ingrijit corect il poti avea toata viata, iar rata de succes al implanturilor moderne este aproape totala. 

Succesul unui implant dentar tine de profesionalismul medicilor stomatologi care il realizeaza iar pentru a evita orice riscuri in momentul in care ne decidem sa recurgem la un implant, trebuie sa o facem intr-o clinica specializata. Recomand pe aceasta cale Royal Dental, o clinica stomatologica/dentara in Bucuresti, echipata cu tehnologie ultramoderna, materiale si instrumente de ultima generatie, toate acestea pentru a oferi o ingrijire medicala dentara superioara si servicii complete la standarde internationale. Royal Dental va pune la dispozitie serviciile profesionale a unei echipe de medici stomatologi practicanti calificati in Romania, Franta si Elvetia cu experienta in toate ariile de specializare ale stomatologiei cum ar fi implant dentar, estetica, protetica, profilaxie, oferindu-va cel mai inalt nivel de ingrijire medicala dentara personalizata, la cele mai accesibile preturi. 

Royal Dental

In ultimii ani tehnica reconstructiei dentare pe implanturi a fost modificata considerabil, daca inainte atentia stomatologului era indreptata asupra dintelui sau dintilor care urmau sa fie inlocuiti, astazi in clinicile specializate in implanturi dentare cum ar fi Royal Dental, se iau in consideratie o multitudine de factori interdependenti inainte de a se formula planul de tratament. 

Este bine de stiut care sunt procedurile si standardele de realizare a unui implant dentar intr-o clinica specializata care ofera servicii profesioniste cu tehnologie de ultima ora, toate acestea pentru un succes total a interventiei de restarurare. Consultul initial este primul pas in luarea deciziei de a realiza o procedura restaurativa pe implanturi dentare. In cursul acestei sedinte este determinat si evaluat statusul general si dento-parodontal al pacientului si daca terapia prin implanturi dentare se poate aplica pacientului, tot in aceasta sedinta este schitat planul preliminar de tratament. O refacere dentara pe implanturi insumeaza o serie de interventii si proceduri traumatice, pe catre pacientul trebuie sa le suporte: anestezia, uneori extractia dentara, crearea patului osos receptor, inserarea implanturilor, urmarirea osteointegrarii, confectionarea suprastructurii protetice si echilibrarea ei gnatologica. Dupa aflarea istoricului medical, urmeaza determinarea statusului orodentar al pacientului. Aceasta include o discutie cu pacientul despre afectiunile dentare suferite in trecut si un examen clinic minutions al regiunii oro-faciale. Examenul radiologic este obligatoriu, si in afara de radiografii se vor realiza atat fotografii exobucale si endobucale preoperatorii, prioritar este evaluarea dintilor restanti, aspectul mucoasei care acopera crestele alveolare, contururile osoase (forma, dimensiuni), fundurile de sac, dispozitia sanţului paralingual. In urma examenului intraoral se stabileste daca exista vreuna din contra indicatiile locale pentru realizarea tratamentului protetic pe implanturi dentare. Oferta osoasa trebuie cunoscuta si apreciata preoperator pentru a nu avea surprize si mai ales pentru a sti spre ce tip de implant ne orientam. 

Foarte important, cand alegem o clinica specializata in implanturi dentare, este ca aceasta sa fie echipata cu tehnologie pentru realizarea unei tomografii computerizata. Tomografia computerizata reprezinta examinarea de maxima acuratete si de cea mai mare corectitudine dimensionala. Tomografia prezinta de asemenea avantajul realizarii pe calculator a unei evaluari tridimensionale a ofertei osoase, precum si realizarea unei simulari 3D a oaselor maxilare. In afara de acuratetea dimensionala, prin aceasta metoda poate fi analizata si structura osului, ca si combinarea calitatii osoase cu exactitatea dimensionala pentru masurarea precisa a corticalei, a osului compact si evaluarea precisa a grosimii osului de calitate. De asemenea, se poate afla cu precizie distantele pana la obstacolele anatomice de importanta majora (canal mandibular, sinusuri, gaura mentoniera) si topografia acestora. Un alt avantaj major consta in faptul ca in urma tomografiei computerizate se poate realiza un model prin metoda CAM, al viitorului implant dentar. 

Implantul dentar presupune o interventie chirurgicala astfel incat sunt necesari cativa pasi cum ar fi consultatia stomatologica preliminara ce presupune dupa cum am enuntat mai sus diagnosticarea si elaborarea planului de tratament, dar si o serie de radiografii si tomografii computerizate si analizele generale suntem in conditii de sanatate generale bune si avem conditii paradontale bune, se trece la urmatoarea etapa. Interventia chirugiala orala efectiva care dureaza aproximativ o ora, iar durata acesteia poate creste odata cu cresterea numarului de implante puse in sedinta respectiva. Interventia chirurgicala orala se efectuaza sub anestezie locala, iar in final gingia este suturata peste implant. Urmeaza perioada de osteointegrare care poate varia in functie de pacient si varsta acestuia fiind intre 2 si 6 luni, in acest interval pacientul este protezat provizoriu. Ultima etapa o reprezinta atasarea bontul protetic, pe urma se poate face protezarea finala, se aplica coroana dentara. Dupa efectuarea implantului dentar complet igiena trebuie sa fie exemplara spalatul pe dinti trebuie facut meticulos si in mod repetat dupa fiecare masa, mai ales dimineata si seara. Ata dentara si apa de gura trebuie sa nu lipseasca din obiceiul zilnic de curatare, iar vizita la stomatolog la fiecare 6 luni pentru igienizarea profesionala este absolut necesara. 

Problemele si complicatiile legate de procedura de implant dentar sunt relativ rare. Totusi, este bine ca pacientii sa cunoasca riscurile, mai ales pentru a intelege importanta comunicarii istoricului medical. Riscurile includ integrarea necorespunzatoare a implantului in osul maxilarului, distrugerea tesutului osos, infectiile si alergiile la titan. Riscurile sunt mai mari pentru fumatori, pentru pacientii cu masa osoasa redusa si pentru persoanele cu sistem imunitar slabit. Din aceasta perspecticva recomand clinica stomatologica Royal Dental pentru evitarea oricarui risc si succesul deplin al interventiei de remodelare dentara, mai ales ca Royal Dental ofera garantii la toate lucrarile efectuate. Scopul garantiei este de a-l asigura pe pacient ca tratamentele dentare efectuate la clinica Royal Dental sunt sigure, precise si au efect de lunga durata. 

www.royaldental.ro

Recomand clinica Royal Dental deoarece foloseste cea mai avansata aparatura, materiale si tehnici existente in stomatologie, mai ales implanturi dentare Straumann (Elvetia) si Biotech (Franta), companii cu vechime de peste 20 ani, recunoscute pentru tehnologiile inovatoare in domeniul implantologiei. Compania Straumann a elaborat recent un nou material pentru implanturi dentare, Roxolid (aliaj de titan si zirconiu). Potrivit cercetarilor clinice, materialul combina rezistenta crescuta la forte de tensiune si uzura cu osteointegrarea excelenta, rezultatele pentru pacient fiind cele mai bune. Aliajul a fost elaborat in ideea de a spori fiabilitatea si siguranta, indeosebi in cazul implanturilor cu diametru redus. S-a constatat ca dupa 4 saptamani de la inserare, in jurul implantului testat a crescut semnificativ mai mult tesut osos decat in jurul implanturilor din titan. Roxolid a fost supus unuia dintre cele mai vaste programe de cercetare clinica realizate de un producator de implanturi dentare, ceea ce il acorda si o mai mare atestare. 

Implant dentar modern

Sustin campania Royal Dental Royal Dental, clinica stomatologica in Bucuresti, specializata in implanturi dentare care foloseste tehnologii revolutionare, medici specialisti si metode moderne de tratament stomatologic atraumatic, prin care se doreste sa se demonteze “legendele” populare despre implanturi si sa vina in ajutorul persoanelor cu probleme dentare cu informatiile necesare pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza. Pacientii trebuie sa inteleaga ca echipa Royal Dental sunt alaturi de ei si ca au dreptul la o parere autorizata, astfel incat sa obtina cele mai bune rezultate si sa elimine orice risc in procesul de redobandire a functionalitatii si esteticii dentare. In cadrul clinicii Royal Dental acestia au oportunitatea de a fi consultati si tratati de unii dintre cei mai buni medici implantologi, specializati la Harvard si Universitatea Boston. Cel mai bun implant dentar este oferit de clinica specializata Royal Dental, aceasta va ofera zambetul perfect si va asigura cele mai durabile rezultate.

Royal Dental

Implantul dentar ramane o mare descoperire a ramurii stomatologice si o unealta excelenta in redarea functionalitatii si esteticii aparatului masticator de catre medicul specialist. Modificarile usoare ale titanului si aliajele cu zirconiu, s-au dovedit benefice in cazul cresterii timpului de vindecare. O data cu trecerea timpului si cu practici avansate in domeniul stomatologic, implantul dentar se va efectua mai rapid, mai usor si mai putin dureros. 


7 comentarii:

  1. sincer reclama mascata....hai sa fim seriosi Royal Dent sunt niste ageamii...de aia le trebuie sa-i recomandati voi ca sunt muritori de foame la ce prostii fac

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-as acorda credibilitate daca ai comenta cu o identitate reala si ai aduce dovezi...pana atunci cred ca este doar putina rautate ...

      Ștergere
  2. Intr-un viitor apropiat o sa fie disponibila si varianta bio-dintilor:

    http://www.cliniciimplantdentar.ro/stiri-noutati/bio-dintii-bioinginerie-celule-stem-implanturi-dentare/

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua
    Im urma cu 3 saptamani am facut un implant dentar (4 suruburi in partea de jos), iar dupa 2 saptamani, dupa ce s-a vindecat gingia, am inceput sa folosesc proteza peste ele. Proteza are niste mici decupari pe locul implanturilor.
    La o saptamana un surub a inceput sa se miste iar altul s-a slabit putin. Am fost la medicul implantolog si le-a mai strans, insurubat.
    Stiti cumva de ce se intampla sa se slabeasca implantul, care ar fi cauza si ce masuri trebuie luate, ce e recomandat in astfel de situatie sa nu se mai slabeasca implantul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raspunsul trebuie sa-l cereti la medicul stomatolog care a efectuat lucrarea. Doar el cunoaste exact specificul lucrarii si va poate lamuri.

      Ștergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro