Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cum iti alegi laptopul potrivit nevoilor tale?

Sistemele tip laptop sunt tot mai populare pentru ca sunt tot mai performante si au autonomie tot mai ridicata, multe sisteme sunt promovate acum ca inlocuitor desktop. Cu performante suficiente pentru marea majoritate a utilizatorilor, un laptop ocupa putin, consuma putin si, cel mai important, te poate insoti peste tot. Spre deosebire de desktop-uri, durata de viata a unui laptop nu depaseste cativa ani si la un moment dat suntem nevoiti sa-l schimbam cu totul deoarece inlocuirea componentelor nu este rentabila. Bateria, ecranul sau tastatura sunt cateva dintre componentele care cedeaza actiunii mediului inconjurator, astfel incat o noua achizitie devine necesara. 

Cum spune si titlul, raspunsul la intrebarea “Cum iti alegi laptopul potrivit nevoilor tale?”, necesita o cercetare destul de amanuntita a ofertei de pe piata din punct de vedere tehnic, al pretului dupa buget, al garantiei si al ofertelor promotionale sau a reducerilor. Din punctul meu de vedere alegerea unui laptop o fac din perspectiva utilizarii lui si caut unul cat mai practic si eficient. Pornind de la faptul ca folosesc un laptop pentru programe cu un grad mare de specializare pentru identificarea de piese auto si il utilizez in proportie de 80% din timp pentru aceasta activitate, ideal ar fi sa gasesc spre achizitie un laptop care sa satisfaca cat mai bine nevoile pentru care este achizitionat. 

Daca la calculatoare ai posibilitatea sa alegi fiecare componenta in parte, cand vine vorba despre laptopuri trebuie sa-l alegi pe cel cu configuratia cea mai potrivita si cea mai apropiata de nevoile tale. La o simpla cercetare pe internet am gasit un model de laptop, care poate sa-mi satisfaca toate nevoile si cerintele la cei de la magazinul online One-It si anume Laptop/Notebook Toshiba Satellite P875-10U

Toshiba Satellite P875-10U

Procesoarele intel-core sunt ceva obisnuit acum si ajuta la multitasking. Modelul de procesor din laptop este determinat de dimensiunile si scopul pentru care este proiectat laptopul. Procesorul afecteaza consumul de energie (implicit durata bateriei). Pentru programe cu un grad mare de specializare caut ca laptopul sa fie echipat cu un procesor Intel Core i7, fiind cel mai performant dintre toate procesoarele, care sa-mi ofere posibilitatea de a rula mai multe programe in acelasi timp. Echipat cu un procesor Intel Core i7, model procesor 3610QM, cu frecventa procesor minima 2300 Mhz si frecventa Turbo 3300 Mhz, Cache L3 - 6144 KB, sa nu uitam Ivy Bridge Quad Core, astfel incat laptopul Toshiba din oferta magazinului One-It, respecta si se incadreaza asteptarilor, chiar le depaseste ca si performanta, cu privire la procesor. 

Pentru laptopuri inca exista limitari in ceea ce priveste cantitatea de RAM instalabila, comparativ cu desktopurile. De regula este bine ca memoria maxim suportata de sistem sa fie deja si instalata la achizitionare, iar daca acest lucru nu este posibil, trebuie verificat cat de usor se poate face upgrade ulterior. Este bine sa intrebi daca poti instala cu usurinta singur un modul de memorie suplimentar (desigur dupa termenul de garantie, daca este cazul). Echipat cu o memorie RAM standard de 16384 MB de tip DDR3 1600Mhz, memorie RAM maxima 32768 MB (suporta upgrade de memorie ulterior) si 4 (4 x 4096MB) sloturi de memorie, laptopul Toshiba aflat in oferta celor de la One-It, se incadreaza nevoilor si cerintelor. 

Toshiba Satellite P875-10U

Cat priveste unitatea de stocare HDD, nu sunt multe de zis aici, cat mai mare si cat mai rapid. Diferenta intre 5400 RPM si 7200 RPM nu este izbitor de mare, dar se simte. In general, gasim pe laptopuri HDD la 5400 RPM, dar sunt si modele cu 7200 RPM, desi putin mai scumpe, dar merita toti banii. Laptopul Toshiba vizat de la magazinul online One-It, are in configuratie un HDD de 750GB (7200rpm) maximul aflat pe piata, la un pret accesibil, cu o interfata SATA (Serial Advanced Technology Attachment, este o magistrala creata in mod special pentru conectarea laptopului cu dispozitive de stocare cum sunt unitatile HDD dar si unitati optice de stocare). Un atribut al hardului este si SSD Hybrid 8G, cu alte cuvinte, face parte din noua generatie de harduri, astfel incat SSH 8G (Solid State Hybrid) este special creat pentru portabile fiind dotat cu o memorie Flash de 8G, prin urmare, poate stoca fisierele cel mai des accesate, oferind performante mai bune la pornirea sistemului de operare si rularea aplicatiilor, un mare plus daca ne intereseaza aplicatii specializate. Acesta acceseaza fisiere si date cu 80% mai repede decat o unitate traditionala. Hardul din configuratia Toshiba se incadreaza perfect cerintelor celor mai inalte si tuturor nevoilor de utilizare. 

Toshiba Satellite P875-10U

In general ma intereseaza un laptop cu un ecran mare in jur de 17”, din cauza ecranului mare nu am preferinte referitoare la dimensiuni si greutate. Dar totusi aspectul si greutatea ar trebui sa fie acceptabile, de aceea daca achizitionez din magazin, cer voie vanzatorului sa tin in mana laptopul pentru a ma putea edifica in privinta greutatii, in plus cer detalii despre greutatea totala la transport, care poate include o geanta, acumulator suplimentar, alimentator, plus alte accesorii. Fiecare dintre noi are un design de laptop preferat, insa chiar si in acest caz trebuie sa fii atent la micile detalii care conteaza: trebuie verificat din ce material este realizata carcasa, ce tip de display are laptopul, daca amprentele si praful se depun foarte usor, cat de bune sunt tastatura si trackpadul (atat din punct de vedere al configuratiei si amplasarii, cat si a confortului de utilizare). De asemenea doresc sa aflu cat de mult se incinge laptopul daca il utilizezi timp indelungat, unde exista ventilatoare si cat de bine sunt pozitionate porturile, asta pentru ca exista laptopuri cu porturi USB atat de bine inghesuite, incat nu le poti folosi pe ambele simultan. Alte criterii de estetica si ergonomie ar fi urmatoarele: sa fie cu tastatura numerica separata, sa fie silentios si ventilat corespunzator. Tehnic laptopul Toshiba de la One-It, prezinta un display cu diagonala de 17.3” de tipul WXGA HD+ cu iluminare LED Backlight si rezolutie de 1600 x 900 pixeli. Un plus il reprezinta sistemul de operare Windows 7 Home Premium pe 64 de biti, gata instalat, dimensiunile (lungime x latime x inaltime) de 417.6 x 272.5 x 28.0/33.7 mm, greutate 3 Kg, culoare exterior Precious Silver Etched Aluminum Finish si tastatura numerica, se incadreaza asteptarilor, te indragostesti instant de el. Cu designul sau subtire si elegant din aluminiu gravat si dispunerea inovatoare a difuzoarelor, Toshiba Satellite P875 este o placere sa il admiri si sa il utilizezi. Suprafata tactila mare si tastatura iluminata fac din utilizarea de zi cu zi o experienta comoda si intuitiva. V-a fi dragoste la prima vedere sau atingere !!! 

Toshiba Satellite P875-10U

Placa video este cel mai important aspect pentru cei care vor un laptop pentru jocuri sau grafica. Cum pentru mine nu este cazul sa utilizez laptopul pentru jocuri nu reprezinta importanta deosebita placa video. Cu cat placa video este mai buna, cu atat jocurile vor merge cu detalii mai bune si pe rezolutii mai mari. Un alt factor important este si rezolutia (legata strans de placa video). Cu cat rezolutia este mai mare, cu atat avem nevoie de o placa video mai puternica. Cei drept cei de la Toshiba nu se lasa mai prejos nici la echiparea video, asadar avem in oferta Chipset Video NVidia GeForce GT 630M cu memorie dedicata de 2048 MB si DDR3 NVidia Optimus CUDA, o echipare care, de departe, suporta toate necesitatile si nevoile pentru care este achizitionat laptopul. In plus, vorba fie intre noi, esti placut surprins indiferent daca este vorba de chat video HD sau filme pe Blu-ray, calitatea imaginilor este extraordinara, iar folosind tehnologia Toshiba Resolution+ se pot converti si filemele standard la calitate aproape HD, ca sa nu mai vorbim de posibilitatea conectarii prin portul HDMI al laptopului Satellite P875 cu televizorul pentru o experienta 3D de inalta definitie. 

De multe ori vrem sa conectam diverse echipamente la un laptop. Un mouse, un stick, o imprimanta, un monitor extern, un proiector si asa mai departe. De aceea este indicat ca portabilul sa aiba o conectica suficient de bogata: cat mai multe porturi USB, port pentu retea, pentru modem, mufe de intrare/iesire audio, etc. Cele mai multe laptopuri incorporeaza in prezent metodele uzuale de conectare la internet/retele. Cele mai importante sunt Wi-Fi si Fast Ethernet. Pentru minima conectivitate wireless ar trebui sa existe compatibilitate cu standardul 802.11b/g insa sunt disponibile si sisteme cu standardul 802.11n draft. Ideal este sa fie utilat si cu BlueTooth. In plus nu strica un modem incorporat pentru ca nu se stie niciodata cand poate fi de folos. Toshiba Satellite P875 cu dotarile tehnice urmatoare: unitate optica Blu-ray Disc (SD, miniSD, microSD, SDHC, SDXC, MMC/HDMI), audio Realtek (ALC280Q-GR) cu tehnologie SRS Premium Sound 3D si difuzoare incorporate Harman Kardon Stereo (2x2W) cu tweetere incluse, microfon incorporat, card reader incorporat, camera Web incorporata cu rezolutie HD 1.0MP, pentru capitolul multimedia, laptopul Toshiba Satellite P875, de la One-It, este mult peste asteptari, tinand cont de potentialul pentru bas de mare putere si imbunatatirea audio SRS Premium Sound 3D, muzica si filmele, de pe laptop se vor auzi mai realist ca niciodata. 

Cat priveste comunicatiile, Toshiba Satellite P875, ofera pentru retea: Lan 10/100/1000 Mbs si wireless IEEE 802.11 b/g/n, plus Bluetooth incorporat v4.0, iar pentru porturi VGA-1, HDMI-1, USB 2.0-2, USB 3.0-2, retea-1, iesire audio-1 si microfon-1. 

Durata bateriei este un criteriu foarte important. Un sistem care are o autonomie de sub 2-3 ore nu este un portabil adevarat. Trebuie verificate specificatiile producatorului cu privire la durata bateriei, care ar trebui sa fie de cel putin patru ore sau mai mult. Laptopul Toshiba Satellite P875 de la One-It, ofera o baterie Li-Ion cu 6 celule si promite o autonomie de peste 4 ore se incadreaza cerintelor si asteptarilor. Ca si noutate Toshiba Satellite P875 are un buton Eco, prin care se reduce consumul de energie in modul de asteptare cu pana la 25%, printr-o simpla atingere, marind durata de functionare a laptopului cand esti departe de o sursa de curent electric. Laptopurile sunt mult mai expuse socurilor si functioneaza in general in conditii mai expuse accidentelor comparativ cu desktopurile. Astfel garantia ar trebui sa fie minim de 1 an sau in caz fericit de 2-3 ani. Toshiba ofera pentru laptopul ales o garantie de 24 luni, asadar se incadreaza si aceasta la cerinte. 

Cat priveste pretul laptopului Toshiba Satellite P875-10U, de la One-It, este cel mai mic de pe piata si asta datorita parteneriatului cu Toshiba, magazinul online One-It poate oferi preturile cele mai competitive, prin urmare este de cumparat nu de lasat. Daca nu am fost destul de convingator ca laptopul merita toti banii, cu siguranta pretul cel mai bun ce o sa-l gasiti la One-It, o sa va convinga! 

Mai mult decat un expert, un prieten!

In cazul in care nu se poate ajunge in magazin sau showroom One-It, se poate comanda direct online si pentru a fi cu inima impacata ca o sa comanzi produsul dorit, pe situl celor de la One-It, dupa cum spune si lozinca lor, gasiti “Mai mult decat un expert, un prieten!” precum si o interfata prietenoasa, usor de navigat, dar si o gama variata de servicii dedicate satisfacerii tuturor nevoilor clientilor. Ca o certificare a acestor lucruri One-It, prin gama larga de produse si servicii oferite, doreste sa fie cu adevarat cea mai buna solutie pentru tine sau pentru businessul tau, prin urmare sunt seriosi, profesionisti si dedicati clientilor, recomand cu caldura si incredere magazinul online One-It, cu certitudinea ca satisfactia si bucuria post achizitie a unui produs electronic pentru uz personal sau business este pe masura. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro