Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Plantele si efectul curativ asupra vietii omului modern

Utilizarea plantelor ca si remedii sau pentru ameliorarea starii de sanatate a oamenilor are o vechime de mii de ani. Se presupune ca omul primitiv a descoperit si utilizat plantele pentru efectele lor benefice asupra sanatatii si a transmis cunostintele acumulate din generatie in generatie. Cu siguranta nu s-au pastrat date exacte despre utilizarea plantelor din perioada de dintainte de aparitia scrierii, doar se poate presupune, facand paralela cu triburile amazoniene care in momentul descoperii lor de catre europeni desi nu aveau o scriere, aveau cunostinte temeinice si utilizau plantele indigene cu mult succes. Odata cu aparitia scrierii au ramas franturi de texte egiptene, mesopotamiene si feniciene care prezinta o sinteza a cunostintelor acelor vremuri despre proprietatile curative si valoarea nutritiva a plantelor indigene. Aproximativ incepand din mileniul III inaintea erei noastre, odata cu aparitia scrierii raman texte si inscriptii despre cunostintele si utilizarea plantelor in alimentatie si medicina. 

In timpul Greciei Antice si a Imperiului Roman s-au remarcat o seama de medici ilustri care au cercetat, utilizat si scris despre efectele curative ale plantelor medicinale. Primul tratat ramas din antichitate este De Materia Medica, scris de medicul grec Dioscoride, in care a descris proprietatile curative si modul de intrebuintare a peste 600 de plante medicinale. Lucrarea a stat la baza cercetarilor ulterioare in domeniul plantelor fiind consultata chiar si in zilele noastre. Ulterior calugarii din manastirile crestine au preluat stiinta plantelor medicinale devenind experti in botanica si au preparat produse care contin extracte din plante medicinale pe toata perioada Evului Mediu. In timpul Renasterii alchimistii, astrologii si medicii cunoasteau efectele curative ale plantelor medicinale si utilizau chiar efectul halucinogen al unor plante, modul de preparare si administrare a drogurilor. Incepand cu secolul XVIII apare comercializarea plantelor medicinale, din import sau indigene, ca remediu unic, in farmacii si pravalii. Secolele XIX si XX au dus la dezvoltarea nemaintalnita a stiintei care s-a materializat prin izolarea si sintetizarea in laborator, a principiilor active ale plantelor, oarecum in detrimentul remediilor naturale. 

In prezent se cunosc foarte bine principiile active ale plantelor si actiunea lor eficienta, respectiv cunoasterea potentialului terapeutic al plantelor face posibila cercetarea si obtinerea unor preparate noi prin selectarea sistematizata a ingredientelor in laborator. Drept urmare prepararea si validarea formulelor bazate pe diferite extracte din plante este facuta de specialisti capabili sa satisfaca cerintele celor care utilizeaza plantele medicinale ca mijloc profilactic si de mentinere a sanatatii. 

Un argument puternic in utilizarea plantelor medicinale este acela ca unele plante sunt folosite de milenii si se cunosc foarte bine efectele terapeutice, efectele secundare cat si efectele toxice iar produsele de origine vegetala sunt mult mai bine tolerate de organismul uman, iar fenomenele secundare sau reactii adverse sunt mult mai rare decat la celalalte produse. Cu atat mai mult medicamentele si suplimentele de origine vegetala sunt indicate in tratamentul bolilor cronice datorita actiunii lor mai slabe si mai putin toxice. Actiunea benefica a medicamentelor si suplimentelor de origine vegetala este complexa si are efect curativ asupra mai multor organe sau sisteme functionale ale corpului uman. 

Tratamentul cu plante medicinale utilizeaza plantele sub diferite forme in vederea restabilirii echilibrului si indepartarea cauzelor care au generat o anumita boala. Combinarea mai multor plante se face respectand compatibilitatea dintre acestea si dozele se administreaza in functie de necesitate. In general durata unui tratament cu plante medicinale dureaza intre o luna si sase luni, fiind determinata de perseverenta si corectitudinea pe care pacientul le manifesta in realizarea tratamentului. 

Dupa un scurt istoric al plantelor medicinale in evolutia umanitatii sa revenim in prezent unde alimentatia moderna formata in mare majoritate din produse superprocesate nu mai asigura necesarul de substante necesare organismului zilnic, in cantitati optime. Alimentatia defectuoasa poate avea efecte negative si nocive asupra organismului, de aceea se recomanda suplimentele alimentare care compenseaza si asigura organismului substantele de care acesta are nevoie si nu le primeste prin hrana. Astfel au fost reunite efectele curative a unei duzini, dintre plantele medicinale, intr-un supliment alimentar eficient si sanatos, sub numele de 12 Plante. Reunind efectele curative ale substantelor active din cele 12 plante si anume salcia, migdalul, mesteacanul pufos,teiul argintiu, coacazul negru, magnolia, ghimbirul, socul, urzica, orzul verde, stejarul si ginkgo biloba, cercetatorii au realizat un produs inovativ excelent. Produsul 12 Plante are efect curativ si benefic in refacerea starii de bine a organismului, intareste imunitatea, are efecte active si pozitive asupra sistemului circulator, al sistemului digestiv avand un aport deosebit in vitamine, proteine si enzime. 


In conditiile in care dieta zilnica respecta principiile unei alimentatii sanatoase, suficient de diversificata, fara excese si fara carente cu un raport optim intre toate componentele sale si corespunzatoare din punct de vedere caloric, suplimentele nutritive au un efect mai scazut, dar aceasta este o utopie, fiind o situatie ideala, de aceea in zilele noastre este aproape imposibil sa eviti deficientele nutritionale. Suplimentele alimentare 12 Plante vin sa umple golurile din nutritia zilnica a fiecaruia deoarece contin substante cu rol biologic foarte important, astfel cei interesati de achizitionarea pordusului 12 Plante pot gasi mai multe detalii despre modul de administrare, recomandarile si beneficiile sale aici. 

Este bine ca orizontul fiecaruia sa fie largit prin disponibilitati de tot felul astfel incat alegerea sa nu mai fie conditionata de lipsa de informatii, de lipsa diversitatii in alegerea modului propriu de viata, caci apropierea de natura trebuie sa constituie insasi modul de viata al fiecaruia. Ramaneti intotdeauna cu natura. Apropierea de natura, evadarea din climatul artificial creat de societatea de astazi trebuie sa fie primul pas in adoptarea unui nou stil de viata mai sanatos, mai liber, mai deplin. Dar comoditatea si obisnuinta vor sta mereu in calea practicilor naturale si nu vor putea fi inlaturate decat prin constientizarea efectelor benefice, tamaduitoare ale curelor si tratamentelor naturiste. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro