Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Parametrii dinamici ai autovehiculului

Performantele dinamice ale autovehiculelor depind de performantele dinamice ale motorului cu care sunt echipate, puse in evidenta prin caracteristica externa. Pe baza acestei caracteristici se pot stabili cei mai importanti factori de exploatare ai autovehiculului precum factorul dinamic.

Factorul dinamic variaza in functie de viteza de deplasare, diagrama D= f (v) este mentionata in literatura de specialitate sub denumirea de caracteristica dinamica a autovehiculului.

Forta de tractiune maxima reprezinta valoarea maxima a fortei dezvoltata la corpul sau rama autovehiculului care poate fi folosita pentru tractarea diverselor masini de lucru sau a remorcilor. La tractoare, forta de tractiune maxima este indicata functie de treapta de viteza pentru o anumita patinare admisibila.

Viteza maxima reprezinta viteza reala, in Km/h, cu care se poate deplasa pe un drum orizontal un autovehicul, in conditii normale, la treapta superioara de viteze si cu sarcina utila maxima.

Panta maxima, exprimata in grade sau procente, pe care o poate urca autovehiculul cu sarcina utila maxima. Panta maxima se indica atat pentru treapta inferioara cat si pentru treapta superioara de viteze.

Stabilitatea autovehiculului reprezinta capacitatea acestuia de a se deplasa pe pante, drumuri inclinate, curbe etc., fara a se rasturna sau derapa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro