Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Constructia carterului cutiei de viteze

Carterul asamblat reprezinta o solutie specifica transmisiilor autoturismelor si autoutilitarelor usoare organizate dupa solutia totul fata, cu motorul amplasat longitudinal sau transversal. Uzinarea este mai complexa decat in cazul carterului monobloc, deoarece se are in vedere existenta unor suprafete suplimentare - cele de asamblare si cele de centrare a elementelor componente. Este compus din mai multe elemente, care sunt uzinate impreuna pentru a forma ”carterul asamblat”. 

Carterul asamblat reprezinta o alta solutie ce poate fi obtinut prin turnare sub presiune a elementelor componente. Turnarea sub presiune confera pieselor finite: precizie mare, rigiditate satisfacatoare si masa redusa. 

Carterul asamblat al cutiilor de viteze longitudinale satisface toate solutiile de organizare a transmisiei care sunt folosite cand motorul este amplasat longitudinal: clasica, totul fata sau integrala. Constructia este realizata din doua semicartere ce contin in planul de asamblare axele arborilor.

Fixarea pe motor a cutiei de viteze se face fie printr-o flansa ce delimiteaza carterul ambreiaj, fie printr-un carter ambreiaj separat. 

Carterul asamblat al cutiilor de viteze transversale este constituit din doua sau din trei elemente care au suprafetele de asamblare perpendiculare pe axele arborilor. 

Solutia cu doua elemente este specifica cutiilor de viteze cu doi arbori si cinci trepte (ex. Dacia Nova), sau trei arbori si sase trepte (Volvo M56, Opel Calibra). Solutia cu trei elemente este specifica cutiilor de viteze cu doi arbori si sase trepte (Fiat Punto). 

Elementele ansamblului sunt: carter ambreiaj si mecanismele centrale ale puntii motoare, carter mecanism reductor cutie de viteze si capac treapta a V-a (doi arbori, cinci trepte) sau carter treptele a V-a si a VI-a (doi arbori, sase trepte).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro