Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Allard

Allard Motor Company Limited a fost o campanie engleza producatoare de masini, localizata in sudul Londrei. Compania a fost infiintata in 1945 de catre Sydney Herbert Allard, bunicul actualului proprietar. Productia de masini in serie a inceput-o in 1946, iesind pe portile Allard aproximativ 1900 de bucati, pana in 1966 cand constructia de masini a fost sistata.
Sydney Allard a fost preocupat mai degraba de cursele de masini in care a investit tot, dar si rezultatele nu s-au lasat mult asteptate. Astfel in 1949 a castigat competitia British Hillclimb Championship cu o masina echipata cu un motor Steyr, insa recunoasterea internationala si succesul l-a cunoscut dupa clasarea pe locul 3 in celebra competitie de la Le Mans in 1950, cu o masina J2 constructie proprie. Succesul in aceste competitii i-a securizat afacerea pentru cativa ani, mai ales dupa ce a cucerit piata din America de Nord.
Odata cu moartea lui Sydney Allard in 1966, a fost sistata productia de masini in serie, dispare astfel o figura legendara a sportului cu motor britanic.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro