Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Actuatoare pneumatice

Elementele unui sistem de actionare pneumatic nu se deosebesc foarte mult de cele ale unui sistem de actionare hidraulica. In cazul actionarilor pneumatice este necesara o tratare a aerului. De aceea exista unitati locale de tratare a aerului, care contin un filtru, un regulator de presiune si lubrificator.
Valvele pneumatice sunt similare cu cele hidraulice.
Sistemele de actionare pneumatica sunt realizate cu pistoane liniare sau rotative, a caror principala caractersitica este data de utilizarea aerului ca fluid compresibil al sistemului de actionare. Avantajele care justifica utilizarea sistemelor de actionare pneumatica sunt determinate de: elasticitatea oferita de compresibilitatea aerului, robustetea echipamentelor componente, structura simpla constructiva si usor de intretinut, posibilitatea usoara de reglare si control, permit functionarea in ciclu automat, permit porniri, opriri si reversari de sens bruste, fara pericol de avarie, rezista bine la suprasarcini mari, ofera posibilitatea amplasarii elementelor pneumatice in orice pozitie, aerul comprimat este usor de produs si transportat, este nepoluant si neinflamabil.
Dezavantaje care limiteaza posibilitatile de utilizare ale actionarii pneumatice: nu se pot realiza forte si cupluri mari (aerul nu poate asigura presiuni de lucru foarte mari); introduc timpi morti in dinamica dispozitivului si nu asigura realizarea unor performante bune legate de precizia de pozitionare si orientatre datorita compresibilitatii aerului, utilizeaza controlul in functie de debit care nu este totdeauna un parametru indicat pentru controlul pneumatic al miscarii (se recomanda un control al presiunii care imbunatateste performantele), aerul nu poate fi complet purificat cu costuri rezonabile, randamentul transmisiilor pneumatice este relativ scazut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro