Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Rezolvarea problemelor urgente la locul accidentului

Sosirea la locul accidentului 

Actiuni preliminare de informare si securizare a ariei accidentului:

- alegerea locului de parcare pentru a nu bloca traficul iar daca este necesar, pe timp de noapte, sa se poata lumina scena accidentului cu farurile vehiculului.
- examinarea cu atentie a existentei unor pericole de incendiu, explozie sau electrocutare si punerea lor sub control.
- securizarea ariei accidentului pentru evitarea pericolelor de accident datorita vehiculelor din trafic concomitent cu pastrarea nealterata a urmelor accidentului.
- fotografierea si inregistrarea video a ansamblului scenei accidentului care sa retina imaginile starii de fapt atat cu poziriile vehiculelor si victimelor implicate in accident precum si cu urmele si probele materiale. Se fac inregistrari chiar si in timpul interventiei personalului care intreprinde actiuni de salvare a victimelor.

Rezolvarea problemelor urgente la locul accidentului

- examinarea sumara a persoanelor de la locul accidentului (care sunt soferii implicati in accident, pasageri ai vehiculelor implicate, martorii oculari si voluntarii care pot sa ajute victimele sau investigatorii).
- cercetarea si identificarea persoanelor ranite in accident si acordarea primului ajutor celor vatamate grav.
- identificarea soferilor si a vehiculelor implicate in accident. Eventual, de la martori, descrierea cat mai fidela a vehiculului care a parasit locul accidentului si transmiterea informatiilor la dispeceratul politiei.
- consemnarea datelor privind identitatea si adresele soferilor implicati si/sau martori si a documentelor de transport (permis de conducere, certificat de inmatriculare, licenta de transport, diagramele tahograf, etc.).
- cercetarea probelor materiale a producerii accidentului si pastrarea lor nemodificata pana la identificare, localizare, masurare si consemnare.
- punerea sub paza a bunurilor materiale valoroase apartinand victimelor ori transportate de vehiculele implicate.
- examinarea si selectarea martorilor utili care au perceput nemijlocit modul de producere a accidentului.
- consemnarea numerelor de inmatriculare ale vehiculelor aflate la locul accidentului. Acestea ar putea duce la alti martori utili.
- descongestionarea drumului pentru usurarea circulatiei, dar numai daca nu se pierd astfel informatii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro