Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Carterul puntii spate

Rolul si constructia carterului puntii din spate 

Functional, carterul puntii indeplineste rolul de mecanism de ghidare al rotilor si de organ in care se monteaza o parte din elementele componente ale transmisiei automobilului (transmisia principala, diferentialul si arborii planetari).

Din punct de vedere constructiv, carterul puntii din spate este format din trei parti:
- carcasa (carterul) transmisiei principale,
- partea centrala a carterului (in care este dispus diferentialul),
- trompele (in care se gasesc arborii planetari).

De flansa trompelor se monteaza fuzeta rotii si partea fixa a mecanismului de franare al rotii, iar pe suportul se fixeaza arcurile in foi ale suspensiei, care au si rol de ghidare a puntii. Dupa procedeul tehnologic de obtinere, carterul puntii poate fi: turnat, forjat sau sudat.
Turnarea carterului permite obtinerea de punti rigide si cu forme avantajoase din punct de vedere al solicitarilor. Datorita necesitatii de turnare a unor pereti grosi, creste greutatea.

Din punct de vedere constructiv, carterele pot fi demontabile sau nedemontabile. Carterul demontabil poate avea unul sau doua plane de demontare (separatie).

Calculul carterului puntii din spate se face la incovoiere si torsiune sub actiunea fortelor si momentelor transmise de butucul rotii.
Calculul se face, functie de tipul de montare al arborilor planetari, pentru cele patru regimuri caracteristice de deplasare ale automobilului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro