Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Sistemul de alimentare cu combustibil la motoarele cu aprindere prin scanteie

Instalatia de alimentare sau sistemul de alimentare al unui motor cu ardere interna are rolul de a alimenta cilindrii motorului cu combustibilul si aerul necesar arderii si de a evacua gazele arse. Instalatia de alimentare cuprinde ansamblul organelor necesare alimentarii motorului cu amestecul carburant in proportiile si cantitatile cerute de regimul de functionare. Combustibilul poate fi benzina, gaz lichefiat sau combustibil sintetic. Se considera parte componenta a sistemului de alimentare si piesele ce servesc la evacuarea gazelor de ardere.

La motoarele cu aprindere prin scanteie cu carburator amestecul de benzina si aer se formeaza in exteriorul cilindrului, intr-un dispozitiv numit carburator. La motoarele cu aprindere prin scanteie cu injectie de benzina formarea amestecului carburant se poate face atat in interiorul cilindrului cat si in exteriorul acestuia.

Sistemul de alimentare al MAS (motoarele cu aprindere prin scanteie) este format din rezervorul de combustibil, conducte de combustibil, filtru de combustibil, decantor, pompa de combustibil, filtrul de aer, carburatorul, indicatorul de nivel. Aerul necesar formarii amestecului carburant este purificat cu ajutorul filtrului de aer iar amestecul este dirijat spre supapele de admisie prin galeria de admisie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro