Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Viata mai lunga anvelopelor

Pericolele rutiere cum ar fi gropi, sticle si pietre sunt, de obicei, inevitabile. Exista, totusi, trei cauze principale ale problemelor anvelopelor care pot fi evitate: umflarea necorespunzatoare, excesul de viteza si supraincarcarea. Luand masuri de precautie pentru a le evita, va asigurati o mobilitate mai sigura si de o viata mai lunga a anvelopei.

Sub sau supra umflarea

Anvelopele umflate care sunt sub sau supra umflate pot afecta viata anvelopei, confortul de conducere, tractiunea si franarea. Sub-umflarea genereaza flexarea excesiva a carcasei anvelopei, ceea ce duce la supraincalzire, cresterea rezistentei la rulare si uzura prematura. In cazuri extreme, sub-umflarea poate provoca daune anvelopelor. De asemenea, o supra-umflare poate reduce viata anvelopei, reduce aderenta si poate produce uzuri neregulate.

Condusul la viteze ridicate

Condusul la viteze mari are o sansa mai mare de a provoca pagube anvelopei decat viteza mai mica. Daca intervine contactul cu un pericol pe carosabil, exista o sansa mai mare de a provoca pagube anvelopelor decat la o viteza mai mica.
Condusul cu viteza va provoca anvelopa sa acumuleze caldura excesiva, care poate provoca daune anvelopelor. Aceasta poate duce, de asemenea, la distrugerea subita a anvelopei si la pierderea de aer rapid. Imposibilitatea de a controla un vehicul in cazul in care o anvelopa trece printr-o pierdere brusca de aer poate duce la un accident. Daca vedeti orice deteriorare a unei anvelope sau sau a unei roti, inlocuiti-o imediat cu o anvelopa de rezerva, apoi verificati-o la furnizorul dumneavoastra de anvelope.

Supraincarcare

Pentru a va asigura ca anvelopele nu sunt supraincarcate, verificati coeficientul de sarcina maxima al anvelopelor, care se gaseste pe flancul anvelopei. Nu depasiti aceasta cerinta. Anvelopele care sunt incarcate dincolo de sarcinile lor maxime pot pastra caldura excesiva care poate avea ca rezultat distrugerea brusca a anvelopei. Urmariti de asemenea recomandarile producatorului in ceea ce priveste incarcarea. Nu depasiti greutatea bruta pe osie impusa pentru orice axa a vehiculul dumneavoastra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro