Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Reclama si comertul electronic


Internetul reprezinta un instrument de marketing ce permite atingerea unui numar impresionant de potentiali consumatori, cu costuri reduse. Internetul permite un grad ridicat de interactivitate. Astfel, potentialul client poate reactiona in timp real cu oferta publicitara sau orice alta informatie publicata de catre o firma in retea. Aceasta poate la randul sau sa intre cu aceeasi usurinta in dialog cu consumatorul respectiv. 

Comertul electronic include o mare varietate de platforme electronice pentru tranzactionare cum ar fi:
- trimiterea comenzilor de aprovizionare catre furnizori prin transfer electronic de date
- utilizarea faxului si a e-mailului pentru realizarea de tranzactii
- utilizarea bancomatelor, a sistemelor EFT-POS (transfer electronic de fonduri la punctul de vanzare, sistem prin care cumparaturile clientului sunt achitate direct din contul bancar al acestuia prin transferarea sumei in contul vanzatorului) si a cardurilor pentru facilitarea platilor si obtinerea de „numerar digital”.
- utilizarea internetului si a serviciilor on-line.

Avantajele marketingului prin Internet pentru cumparatori sunt:
Comoditate - clientii pot sa comande produsele in orice moment, 24 de ore din 24 si oriunde s-ar afla.
Informare - clientii pot gasi un volum foarte mare de informatii comparative despre firme, produse, concurenti si preturi, fara sa fie nevoie sa iasa din casa sau din birou.
Mai puţine motive de iritare - clientii nu trebuie sa se confrunte cu personalul de vanzare, nici sa faca fata incercarilor de influentare si factorilor emotionali, in plus nu mai trebuie sa piarda vremea stand la coada.

Pentru marketeri, marketingul prin Internet prezinta urmatoarele avantaje:
Adaptarea rapida la conditiile de pe piata - astfel pot sa se completeze ofertele cu produsele cerute pe piata si sa isi modifice preturile si modul de prezentare.
Costuri mai mici - sunt eliminate cheltuielile de intretinere a unui magazin, costul de inchiriere, asigurare si consumuri curente. Pot fi realizate cataloage diferite la un pret de cost mai scazut decat cel pe care il presupune tiparirea si expedierea prin posta a cataloagelor pe suport de hartie.
Relatii stranse cu clientii - marketerii on-line pot sa poarte un dialog cu clientii si sa afle multe informatii utile de la acestia. In plus pot sa trimita in format electronic diverse rapoarte de interes, o versiune demonstrativa a soft-ului propriu sau o mostra gratuita a buletinului informativ pe care il editeaza. In plus, este posibil un feedback mai rapid al consumatorilor la mesajul transmis, ceea ce perimite o masurare mai precisa a performantelor campaniei de marketing.
Evaluarea audientei. Marketerii pot afla cate persoane le-au vizitat site-ul si cati dintre acestia s-au oprit intr-un loc anume de pe site. Aceste informatii pot ajuta la imbunatatirea ofertelor si a reclamelor.

Dezavantajele marketingului pe Internet:
- se preteaza mai putin pentru produse care trebuie pipaite si examinate inainte de cumparare
- nu toti consumatorii potentiali au acces la Internet

Publicitatea pe Internet
Firmele pot sa-si plaseze reclame on-line in urmatoarele moduri:
- pot sa plaseze anunturi de mica publicitate in sectiunile speciale asigurate in acest scop de principalele servicii on-line
- reclamele pot fi plasate in anumite grupuri de discutii pe Internet care au fost create in scop comercial
- firmele pot plati reclame on-line care apar pe ecran cand consumatorii acceseaza unele site-uri

Reclamele on-line pot fi sub forma de bannere publicitare, ferestre mici care apar pe ecranul calculatorului („pop-up”), „ticuri” (banere mobile care se deplaseaza pe ecran ) si „bariere” (reclame care ocupa tot ecranul si pe care utilizatorul trebuie sa dea „clik”, pentru a ajunge la alte ferestre de lucru). Cel mai favorabil plasament al bannerelor este cel de la inceputul paginii, iar cel mai bun efect de complementaritate se obtine daca se va plasa un banner similar si la finele paginii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro