Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Masini fara sofer si internet de-a lungul autostrazilor


In principiu, constructia de masini care sa nu fie conduse de catre un sofer este posibila. Nu este mai complexa decat dispunerea unor senzori de-a lungul drumului in asa fel incat vehiculul sa ii poata urmari pentru a-si putea mentine cursul pe banda corespunzatoare, si, ca si o masura suplimentara de siguranta, echiparea tuturor vehiculelor cu radar anti-coliziune si sisteme de evitare a obstacolelor pentru a evita trecerea vehiculelor peste obiecte, pietoni,biciclisti sau animale aflate pe drum. Sistemul necesita de asemenea software si algoritmi care pot administra locurile de traversare a strazii, iesiri, stopuri, devieri, blocaje in trafic si parcari. 
Aceste probleme sunt dificile, insa sunt rezolvabile de catre computerele din ziua de astazi daca alocam suficiente resurse pentru dezvoltarea sistemului, algoritmilor si programarii.
Sisteme computerizate pot fi mult mai sigure decat sistemele conduse cu ajutorul computerelor. Dispozitivul este preocupat numai de indeplinirea sarcinilor definite de catre programele soft-ului; atentia umana nu poate fi distrasa de la drum de catre devieri sau anumite disturbante pentru a se putea produce un accident. Cu toate acestea, majoritatea prefera ca la conducerea unui avion, tren sau autobuz sa se afle o persoana. Nu luam niciodata in considerare faptul ca de obicei conducerea unui avion este realizata de catre un pilot automat - in multe dintre aeroporturi pana si aterizarea este automatizata si coordonata de computere - si de faptul ca computerele sunt cele care conduc TGV-ul, Shinkansen si alte trenuri de mare viteza.
Odata ce vehiculele devin platforme computerizate avand capacitati de comunicare, platforma fiecarui autovehicul poate fi folosita ca si o statie de transmisie utilizata pentru inaintarea informatiei de la masina la Internet. Punctele de acces la Internet pot fi amplasate pe stalpii de iluminat. Baza stalpului poate contine statia electronica. 
Problemele tehnologice complexe sunt asociate cu procedura si algoritmii necesari pentru transmiterea apelurilor de la o masina catre alta din cadrul acestui sistem dinamic. In cazul in care diametrul unei celule din acest sistem este de 1 km si masina merge cu o viteza de 100 km/ora, masina se afla in cadrul unei astfel de celule pentru o perioada de aprox 36 secunde astfel incat transmiterea trebuie sa fie efectuata mai des. Doua masini care se intalnesc la aceasta viteza pot comunica doar cel mult 18 secunde. Ne putem astepta ca in astfel de cazuri timpul dintre transmiteri succesive de apeluri de la o masina la cealalta sau de la o masina catre statia baza sa fie doar de cateva secunde facand ca sistemul sa fie foarte dinamic si extrem de complex pentru a fi produs.


Motivul pentru care masinile fara sofer si comunicarea intre vehicule sunt importante este acela ca drumurile sunt infrastructuri care pot fi dezvoltate pentru oferirea de sevicii de telecomunicatie nu numai utilizatorilor de drumuri, ci si comunitatilor in general. Un motiv evident este acela ca drumurile conduc catre locuintele oamenilor si catre locatiile industriale. In cazul in care serviciile de telecomunicatie sunt necesare pentru operarea drumurilor si pentru oferirea de servicii telematice, aceste sisteme pot fi extinse cu usurinta pentru a oferi servicii locuintelor, locatiilor industriale si societatii in general, acestea devenind in consecinta un competitor al operatorilor telecom care aleg sa nu coopereze cu autoritatile rutiere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro