Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Cum iti negociezi un salar?

Fiecare dintre noi cred ca a intampinat greutati cand a fost pus sa-si negocieze un salariu in timpul unui interviu.
Ne-am gandit sa venim cu cateva idei in ajutorul celor interesati.

1. Prima data cand aplicam la un job ar trebui sa avem in vedere si faptul ca la un moment dat in timpul interviului o sa fim pusi in postura de a discuta sau a negocia un salariu cu angajatarul. Astfel dupa ce aplicat cu CV-ul la un job ar trebui sa cercetati cam cat valoreaza pe piata acel job si cam cat este platit in general. Se pot obtine informatii gratuite de pe internet, iar ideal ar fi ca sa va informati din cel putin 3 surse diferite si apoi sa concluzionati cat valoreaza jobul in functie si de experienta dumneavoastra.

2. Ideal ar fi sa evitati oarecum sa va dezvaluiti asteptarile salariale.  Strategia fundamentala pe care o aplica angajatorii este aceea de a pune presiune pe candidati sa dezvaluie asteptarile lor salariale. Modul in care puteti face fata intrebarilor referitoare la salariu este sa raspundeti ca sunteti flexibil/a in ceea ce priveste salariul si ca va asteptati sa castigati un salariu corect si decent pentru postul la care ati aplicat.

3. Cand completati aplicatia care va intreaba despre salariul din trecut pe care l-ati avut indicat ar fi sa completati spatiul respectiv cu "discut personal", ideal ar fi sa nu dati prea multe detalii despre salariul din trecut.

4. Nu este indicat sa acceptati pe loc oferta salariala. Indicat ar fi sa cereti o oferta scrisa de la angajator. Sa multumiti angajatorului pentru oferta facuta. Puneti intrebari sa va lamuriti despre alte beneficii cum ar fi asigurare medicala, concediu, prime si alte bonusuri. Cereti pana la 48 de ore ragaz sa puteti evalua oferta si eventual sa o puteti discuta si cu familia. In intervalul lasat faceti o schema in care treceti oferta primita si oferta dorita iar diferenta dintre ele reprezinta punctele negocierii.

5. Ultimul pas il reprezinta negocierea. In primul rand ar trebui sa va exprimati recunostinta pentru oferta primita si entuziasmul de a lucra pentru angajator. Incepeti cu prioritatea numarul 1 si anume salariul avand in vedere urmatorul scenariu: spre exemplu precizati ca asteptarile pe care le aveati erau pentru un salariu de 2000 euro pe luna, bazandu-va pe o evaluare generala a acestei pozitii pe piata muncii. Angajatorul sa zicem ca spune ca este autorizat sa ofere 1500 euro pe luna. Dumneavoastra precizati ca acceptati 1700 euro pe luna. De cele mai multe ori angajatorul se consulta, eventual da un telefon si revine cu o oferta revizuita de 1700 euro. Scopul fiind atins indicat ar fi sa dati mana cu angajatorul la sfarsitul negocierii si sa cereti noua oferta in scris.

Trebuie sa tineti cont ca negocierile pot avea loc in mai multe intalniri. Trebuie sa va pastrati calmul si sa intuiti cand trebuie sa insistati si cand sa va retrageti.
Speram ca cele de mai sus sa va fie de ajutor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro