Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Anvelope resapate

Probabil multi dintre posesorii de autoturisme la un moment dat au fost nevoiti sa schimbe anvelopele vechi cu unele noi. Prezentandu-se in vederea achizitionarii unor noi anvelope la service sau la magazin auto, vanzatorul sau mecanicul intreaba cumparatorul de care anvelope doriti, noi la un pret mai mare sau resapate la un pret mai mic ori second hand. Termenul "resapat" posibil sa-i fi pus pe multi in incurcatura neintelegandu-l, respectiv "nou" si "second hand" fiind in general cunoscute. In continuare incercam, in mare, sa va facem cunoscut procesul de resapare al unei anvelope.

Nu toate anvelopele pot fi resapate sau reconditionate. Producatorii de anvelope in general specifica tipurile de anvelope ce pot fi resapate acestea avand din fabricatie pe lateral indicativul "U" sau termenul "REGROOVABLE". Procesul de resapare se efectueaza cu unelte specifice de catre persoane specializate in domeniu (vezi img.).



Anvelopele ce urmeaza a fi resapate sunt verificate daca au semne de avarie ale canelurilor sau partilor laterale, daca exista aceste avarii, sunt reparate conform standardelor. Se curata anvelopa si canelurile de toate impuritatile ce pot fi prezente, se masoara adancimea canelurilor ramase in mai multe locuri si se ia ca si etalon adancimea ca mai mica masurata, la unele anvelope este necesara frezarea cauciucului existent si inlocuirea cu o noua banda de rulare.

Resaparea trebuie sa se faca in conformitate cu indicatiile si modelul producatorului. Aceasta activitate consta in frezarea benzii de rulare uzate si inlocuirea acesteia cu un material nou, aplicandu-se un strat de cauciuc prevulcanizat (adeziv), profilul fiind dat in presa cu matrita actionata electric. Aburul tehnologic incalzeste matrita pentru formarea noului profil al anvelopei la temperatura de 150gr C, iar instalatia de aer comprimat actioneaza celelalte anexe al presei. Reprofilarea se realizeaza prin adancirea benzii de rulare a anvelopelor in limitele admise, prin taierea cu un cutit special actionat electric (in conditii de temperatura controlata). Activitatea de resapare si reprofilare a anvelopelor presupune efectuarea multor operatiuni. Dupa executarea operatiunii se masoara din nou adancimea canelurilor si daca nu a fost expus nici un fir. Dupa tratare, in timp ce o anumita parte din caldura inca este retinuta in anvelopa, fiecare anvelopa resapata trebuie examinata pentru a se obtine certitudinea ca nu contine nici un defect aparent. In timpul sau dupa resapare, anvelopa trebuie umflata la cel putin 1,5 bar pentru examinare. Inainte, in timpul sau dupa resapare, trebuie verificata cel putin o data integritatea structurii anvelopei prin intermediul metodelor potrivite de inspectare.

Recomandari privind utilizarea anvelopelor reconditionate:
- autovehiculul trebuie sa ruleze cu viteza legala recomandata anvelopelor reconditionate.
- dupa reconditionare, noul profil trebuie sa aiba minim 4 mm si maxim 7 mm,
- anvelopa nu trebuie sa prezinte defecte la o examinare vizuala cum ar fi: crapaturi sau alte semne de uzura indelungata, crapaturi aparute in urma recanelarii, alte urme de deterioarare.
- legea impune ca orice recanelare sa urmareasca modelul pentru retaiere dat de fabricant.
Nu se resapeaza anvelopele prea netede sau uzate neregulat, pentru ca grosimea stratului de cauciuc ramas este incerta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro