Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Drumul spre succes - de la pasiune la un business infloritor !

Oare cum ar arata lumea daca oamenii n-ar fi manati de pasiuni? N-ar avea vise? N-ar fi cutezatori si intreprinzatori? N-ar fi manati de curiozitate ca sa faca lucruri iesite din comun? Sunt doar cateva intrebari la care raspunsurile le putem doar imagina. Din fericire, suntem oameni cutezatori, intreprinzatori, curiosi si avem pasiuni, care mai de care mai inedite, care ne ghideaza ca un far calauzitor prin viata. Este interesant faptul ca, unele pasiuni le dezvoltam inca din frageda pruncie, altele le descoperim la maturitate, dar, oricand descoperim o pasiune pentru ceva anume, aceasta provoaca dependenta. O dependenta de care nu scapam si care nu ne da pace toata viata.

Copiii capitanului Grant 

Din copilarie am fost atras de calatorii. Visam sa calatoresc in cele mai exotice si incarcate de istorie locuri din lume. Lecturand romanele de aventura si calatorii ale celebrului Jules Verne am dezvoltat o pasiune nestavilita pentru calatorii si o foame apriga de a intra in contact cu civilizatii si culturi noi. „Copiii capitanului Grant”, „Ocolul Pamantului in 80 de zile”, „Cinci saptamani in balon” sau „Doi ani de vacanta”, sunt doar cateva titluri care mi-au insuflat dorinta de a trai aventura precum personajele din romane, care au experimentat cele mai inedite si extraordinare aventuri. La inceput am mers in excursii cu scoala, apoi in liceu si facultate am inceput sa merg la munte, sa cuceresc cele mai inalte piscuri de la noi din tara, sa bat la picior cararile si traseele turistice din majoritatea muntilor nostri. Eram cat se poate de incantat cand cutreieram o padure semi-virgina, greu accesibila sau cate o creasta cu dificultate ridicata ori intram in cate o pestera neamenajata, locuri care pentru majoritatea turistilor erau inaccesibile. Traiam de fiecare data o satisfactie interioara si o multumire de sine de nedescris. Fericirea si bucuria te inundau de fiecare data cand realizai o calatorie inedita, fiindca stiai in adancul sufletului tau ca esti printre putinii oameni de pe acest Pamant care au avut privilegiul de a pasi si a vedea locuri extraordinare, de o frumusete sublima care-ti taie respiratia. 

Plaja de pe insula Oahu

Cu timpul am inceput sa caut ineditul si extraodinarul, cautam cele mai greu accesibile si frumoase locuri, sa ating recorduri personale sau sa le depasesc. Astfel, am ajuns pe cele mai inalte varfuri din tara, in cea mai mare pestera din tara, in cele mai lungi chei din tara, tot ce era iesit din comun si mai greu accesibil ma atragea si ma atrage in continuare ca un magnet. Concomitent am inceput sa depasesc recorduri personale la mersul pe jos dupa o excursie de 8 zile perpedes prin cheile Carasului si cheile Nerei, la mersul cu trenul dupa o calatorie epica de peste 1300 km din Alba Iulia pana in Skopje via Budapesta, la mersul cu masina dupa un circuit prin Europa de peste 3000 km, pana la cel mai lung zbor cu avionul de peste 12500 km pana in insulele Hawaii.


Printr-un concurs de imprejurari am descoperit campania Provident: “Cand este important pentru tine”, prin care am vazut in cel mai recent spot al lor cum o tanara isi transforma pasiunea pentru fotografiat intr-un business, in momentul in care-si cumpara un aparat foto profesionist. Clipul Provident mi-a deschis ochii si m-a inspirat sau mai degraba m-a motivat ca sa transform pasiunea pentru calatorii intr-un business. Orice start-up are nevoie de un plan de afaceri, un capital minim si o persoana hotarata care sa-l puna in practica. Tind sa le dau dreptate celor de la Provident care afirma ca ai nevoie de putina chibzuinta, un strop de entuziasm si ceva creativitate ca sa demarezi un business de succes. Cel mai atractiv business pe care-l poti demara este ca sa poti sa-ti transformi pasiunea intr-o afacere, ca sa lucrezi de placere si sa te dedici trup si suflet pentru ceea ce faci. 

Doresti mai mult, primesti mai mult !

Visam cu ochii deschisi, ce-as putea face daca as avea in mana 10000 de lei de la Provident? Primul impuls a fost normal ca sa investesc in perfectionarea mea intr-o meserie de ghid turistic. Mi se parea ideala pentru pasiunea dezvoltata in timp. Apoi, dupa ce am stat si am cugetat putin, mi-am dat seama ca a fi ghid turistic inseamna sa fii angajat intr-o companie ce ofera servicii turistice, sa calatoresti pe aceleasi trasee pre-stabilite de catre altii, in care sa-ti faci acelasi ghidaj mereu, rezultand o situatie in care s-ar instala monotonia si rutina, lucruri pe care incerc sa le ocolesc intotdeauna. Cu cat analizam mai mult, am ajuns la concluzia ca cel mai bun mod prin care as putea sa-mi transform pasiunea intr-un business este ca sa infiintez o mica firma de turism „extrem” prin intermediul careia sa ofer servicii de turism celor care doresc sa traiasca si sa experimenteze exceptionalul si extraordinarul. Planul de bataie este cat se poate de simplu si practic, astfel din cei 10000 lei de la Provident, un sfert ar fi investiti in infiintarea unei firme, jumatate din buget ar fi investit intr-o platforma online prin care sa promovezi si sa vinzi serviciile turistice iar restul banilor sa ramana pentru cheltuieli neprevazute si publicitate.

Usor de luat, rapid de achitat

In concluzie, fiecare dintre noi are o pasiune care poate fi transformata intr-un business infloritor. Astazi, cu un credit Provident usor de luat si rapid de achitat iti poti transforma visele in realitate si pasiunile in afaceri de succes. Trebuie sa indraznesti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro