Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Imbracamintea inspirata din portul popular

Extrem de fermecatoare prin simplitatea si eleganta lor cu totul atemporala, broderiile traditionale romanesti nu au ramas doar simboluri pentru cultura populara romaneasca, ci au fost reinterpretate intr-un stil contemporan, fiind realizate astfel piese unice care ne cuceresc privirile prin contopirea modernitatii cu traditia. 

Motivele traditionale romanesti au reusit sa acapareze toate stilurile vestimentare, atat in moda feminina, cat si in cea masculina. In ultimii ani, marii designeri au fost cei care au dat tonul si au venit cu propuneri deosebite, iar astazi fiecare persoana care apreciaza traditia nationala, dar in acelasi timp isi doreste sa raman ancorata in tendintele de azi, pot imbraca tinute deosebite, cu aspect popular. Se readuce in atentia publicului frumusetea mereu actuala a broderiilor manuale, borangicului, precum si ritualurile tarii noastre. 

Ie populara


Propuneri de la Ie Nationala in materie de piese vestimentare traditionale 

Designerii romani nu au avut cum sa ignore potentialul estetic adus de portul traditional, astfel ca motivele si broderiile ce completeaza iile romanesti de altadata au fost sursa de inspiratie pentru multe colectii de actualitate. Printre exemplele de acest fel se gasesc si colectiile de la Ie Nationala, care stau vederos si isi asteapta cumparatoarele. 

Inspirata din autenticitatea si frumusetea cusaturilor si nenumaratelor costume populare romanesti, colectia de bluze si camasi Ie Nationala imbina cu succes rigurozitatea unei camasi business impecabile cu naturaletea broderiilor de altadata si ilustreaza ca adevaratul farmec sta in micile detalii si nu in piesele extravagante. Cu toate ca imprimeurile si motivele specifice portului popular pot parea destul de jucause si potrivite mai degraba la o petrecere ori la o tinuta casual, pot trona fara nicio problema si in topul preferintelor office. Detaliile inserate discret pastreaza aceasi nota eleganta, insa mai aduc un minim de stralucire si de culoare. 

Pe langa aceasta categorie, care pastreaza o nota de formalitate, mai sunt piesele vestimentare obisnuite, care raman in cea mai mare proportie in stilul ce le consacra - cel traditional. In ceea ce priveste combinarea si asortarea lor, este de stiut ca ele sunt concepute pentru a oferi un aer boem tinutelor, si nicidecum un efect de costumatie. Acest lucru se traduce prin faptul ca nu vom purta o tinuta completa sau preluata intocmai din cufarul bunicii ori din vechile expozitii cu costume populare. Doar o singura piesa, integrata unei tinute inseamna suficient. 

Frumusetea motivelor si cromaticii cu care se mandreste o ie este subliniata magistral de o fusta lunga sau de o pereche de pantaloni mai largi si mai lungi, realizati din materiale fluide si intr-o singura culoare. Un aspect foarte chic ar fi acela ca nuanta pe care o prezinta pantalonii sau fusta sa se gaseasca si ca element cromatic brodat pe bluza. Daca intram la categoria jeansilor, este cunoscut faptul ca cel mai potrivit model ar fi cel evazat, in culori deschise, de preferat, cu aspect prespalat, inspirat din croiala anilor 70. 

Pentru a sustine aspectul etnic, pantofii corespunzatori sunt cei de piele intoarsa sau cu platforma sau tocuri mai groase, iar ca rezultatul sa fie cat mai armonios si coerent, este recomandat ca iile romanesti sau imbracamintea inspirata din folclor sa nu fie asociata cu detalii ultra-moderne, care sugereaza prea multa indrazneala, cum este pielea lacuita, latexul sau fustele mult prea stramte si scurte. Rezultatul unor alegeri de acest fel ar conduce la un hibrid lipsit de bun gust si estetica. 

Ie Nationala pune un accent deosebit pe reinterpretarea detaliilor populare romanesti, tocmai de aceea munca lor se materializeaza prin niste rezultate spectaculoase. Articolele disponibile se remarca printr-o estetica desavarsita si sunt completate si de o calitate pe masura, ilustrand niste creatii deosebite. 




surse: imaginile  si o parte a informatiilor sunt luate de pe situl sponsorului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro