Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Fundamentul calitatii

In domeniul pieselor de schimb este destul de comun a se discuta despre etansare. De fapt, trebuie sa stim ca exista doua tipuri de garnituri de etansare: statice si dinamice. In primul grup putem include garnituri si inele in timp ce in cel de-al doilea avem in vedere garniturile de baie ulei, pentru arbori rotativi.

Este foarte importanta cunoasterea unei garnituri si care sunt functiile sale, deoarece este una dintre cele mai importante elemente in motor. Aceasta cunoastere este, de asemenea, fundamentala pentru a ajuta utilizatorii finali in timpul alegerii si achizitionarii corecte. De fapt, avand in vedere importanta garniturilor, este, de asemenea, esential a se cumpara piese de schimb numai de inalta calitate, cu scopul de a garanta cele mai bune performante si o durata lunga de viata.

Garnitura plata este elementul care are sarcina de a alatura doua parti componente plate, care sa permita trecerea de fluide sau gaze in cadrul acestora, si sa etanseze sistemul de contaminantii externe.

Garniturile plate de motor sunt impartite in principal in:
  • Garnitura de chiulasa
  • Garnitura capac supape sau garnitura capac culbutori
  • Garnitura galerie evacuare
  • Garnitura galerie admisie
  • Garnitura baie ulei

In aceasta lista, un alt element important este garnitura de chiulasa. Aceasta permite sa se alature capul si blocul cilindru, oferindu-le astfel deformatiile termice si mecanice necesare combustiei in motoare. Aceasta parte are de asemenea posibilitatea de a izola camerele din interiorul motorului, de conductele de racire si de lubrifiere.

Bine de stiut!

Toate cele 4 faze ale motoarelor in 4 timpi au un lucru in comun: ele provoaca tensiuni termice si mecanice in blocul si capul cilindric motor. De aceea, proiectarea corecta a unei garnituri de chiulasa, forma si alegerea materialelor, devine extrem de importanta pentru a asigura functionarea perfecta a motorului.

De asemenea, un element important, care trebuie amintit, este surubul chiulasei. Pentru a asigura o strangere uniforma a capului si pentru a rezista la ardere, suruburile sunt stranse pana cand isi ating punctul de deformare elastica. In acesta etapa surubul este strans la maximul posibil, iar apoi este intins la limita elasticitatii, pentru a preveni slabirea acestuia. Aceasta actiune provoaca o deformare permanenta a surubului, astfel incat, in unele cazuri este posibil sa se rupa. Din acest motiv, este absolut necesara inlocuirea lor, la fiecare interventie la acea parte a motorului si folosirea suruburilor de inalta calitate.

Inovatii viitoare

Garnitura compusa este punctul de plecare in etansarea statica. Aceasta este o garnitura plata compresibila si isi genereaza proprietatile de etansare prin presiunea exercitata de o restrangere a capului pe blocul motor. Din cauza destinderii sale elastice reduse, garnitura plata compusa necesita forte mari de prindere pentru a asigura o etansare perfecta.

Cu scopul de a face fata stresului tot mai mare din motoarele moderne cu combustie interna, garnitura de chiulasa in sine a evoluat in tehnologie "MLS" (Multi Layer Steel). Garnitura plata MLS este creata dintr-o serie de straturi diferite (activ, distant si de stopare), care creeaza impreuna un sistem de etansare inovator.

Principalele beneficii sunt:
  • elasticitate imbunatatita
  • reducerea fortelor de prindere
  • reducerea deformarii motorului
  • reducerea grosimii garniturii

Ca furnizor de top pe piata pieselor de schimb pentru garnituri de motor si truse de reparatii, CORTECO este familiarizat cu tehnologiile actuale, furnizarea de garnituri de chiulasa, garnituri secundare si suruburi pentru chiulasa la calitate OE.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro